Jij geeft mij, net als toen, de kracht om verder te gaan – The Course – Les 218

Net nu ik bezig ben met de afsluiting van mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis, krijg ik een mail van mijn juf van het zesde leerjaar uit België. Ik veeg de tranen van mijn wangen, want ze ontroert me met haar woorden:
‘Er is mij vandaag iets wonderlijks overkomen. Vanochtend werd ik wakker met jouw naam helder in mijn hoofd. Blijkbaar had ik gedroomd over mijn beginjaren in het onderwijs. Ik ben doorgaans niet zo’n internetliefhebber, maar nu was ik blij dat ik kon Googelen en tikte nieuwsgierig je naam in. Je hebt me diep ontroerd. Net zoals 30 jaar geleden, toen je (letterlijk) vocht voor je plek in dat zesde leerjaar waar ik…

Les 218 (herhaling les 198): Alleen mijn veroordeling verwondt me

Het uiterlijke, materiële succes ambieer ik niet meer. Mijn enige verlangen is thuiskomen in mezelf. Mijn ego-plan was om op mijn veertigste financieel vrij te zijn. Dat is niet gelukt. Ik hoopte met dat plan om me vrij te voelen. Maar ik heb mij vergist en dankzij de lessen kan ik de misvattingen die ik maak, corrigeren. Het enige verlangen onder alle verlangens, is het verlangen naar de vrede van God. We denken dus dat we iets ambiëren omdat het ons iets zal brengen. We maken plannen en hebben allerlei doelen. Maar eigenlijk willen we thuiskomen in de eeuwigheid:

Ik moet harder werken, beter mijn best doen… Ik ben niet goed genoeg, de wereld is geen veilige plek en veroordeelt mij… We leggen steeds de schuld bij onszelf, bij de ander of bij de situatie. Het is in de ego-wereld waarin we onszelf steeds verwonden omdat we oordelen.  Wij zijn het zelf die de pijn veroorzaken. Door dit in te zien, ontstaat er vergeving; we leren zelfs dat verwonding onmogelijk is, omdat wie we zijn nooit verwond kan worden. We zijn en blijven zoals God ons schiep, niet een lichaam. Maar vrij!

De mail van Juf I

…wekelijks enkele uren les gaf: 2 meisjes en 3 jongens. Je kritische felheid, je gevatte opmerkingen… ze waren mijn eerste leerschool! Ik zal het beeld nooit vergeten, hoe je tijdens een uitstap naar Lille, met wapperende losse haren in de wind, genoot van een vrij moment. Een bijzonder en intelligent kind. Nu, 30 jaar later, ontdek ik je website en zie wat een prachtige, sterke persoon je geworden bent. Heerlijk! Ik ga genieten van je boeken en af en toe een traan wegpinken. Je geeft me, net zoals toen, de kracht om verder te gaan… er te zijn voor kinderen die een leerkracht nodig hebben die (mindful) vérder kijkt dan hun moeilijke gedrag. Dank je wel! Ik wens je alle goeds. Juf I.’

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Jij geeft mij, net als toen, de kracht om verder te gaan – The Course – Les 218 — 2 reacties

    • Dag Marjo, ik ben de lessen pas concreet gaan benoemen en bespreken afgelopen maand ramadan. Toen maakte ik een mooie reis naar binnen en het bespreken van de les met naam en toenaam, is o.a. het resultaat.
      Dus ergens eind mei, begin juni ben ik gestart en dus niet bij les 1. Les 1 is namelijk van 1 januari. Dus ik zou zeggen, volg de Free Daily Blog in Miracles en ontvang de lessen, ik maak het jaar rond. Ik weet niet wat daarna de bedoeling is. Hartelijke groet en vrede zij met jou, Samira

Geef een reactie