Het lichaam is een nuttig instrument, meer niet – The Course – Les 219

Ook al herhaal ik nu voor het vierde jaar de lessen uit The Course, sommige lessen komen nu pas werkelijk binnen. Het idee dat ik niet een lichaam ben, dat ik niet Samira ben, dat ik niet beperkt bent, ervaar ik als een bevrijding. Het helpt mij om de controle, gebaseerd op mijn ego-zelf, los te laten. Het helpt mij te vertrouwen op mijn innerlijke kracht. Niet Samira’s ego-kracht uiteraard, daar kom je niet ver mee. Maar als ik eerlijk ben, dan vind ik het wel belangrijk hoe ik eruit zie en of ik succesvol ben. Ik ben nog steeds slaaf van lichaam en tijd. 

Les 219 (herhaling les 198): Ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij. 

Ik heb de oefening nodig want mijn gehechtheid aan het lichaam is groot. Het werd me echt duidelijk nadat ik een allergische reactie kreeg van het drinken van soya melk. Mijn hoofd werd dubbel zo groot, mijn ogen zaten dicht en mijn lippen waren binnenste buiten gekeerd. Ik was in twee minuten veranderd in een lelijk monster. Het duurde drie dagen voor ik mezelf weer in de spiegel kon aankijken. Ik schrok van mijn lelijkheid.

Ik kende deze cursus toen niet, maar zou het mij geholpen hebben, als ik deze les toen begreep? De les helpt mij nu. Ik voel me vrij. Verlost van verlangens van het ego; slank blijven, gespierd zijn, succesvol zijn, geliefd zijn. Ik hoef niets meer van dit alles. En als ik mij weer hecht, dan zal ik herhalen: ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij. Ik blijf wat ik ben, zo schiep God mij.

Wil je de lessen uit The Course in Jip en Janneke taal ontvangen? Meld je dan aan voor de Free Daily Blog in Miracles, in de blauwe balk.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie