Angstig? Word wakker, want angst is misleiding – The Course – Les 240

Als ik angstig ben, dan vergis ik mij over wie ik ben. Als ik angstig ben, dan denk ik iemand te zijn die ik niet ben. De lessen uit The Course helpen mij om verbinding te blijven houden met wie ik wel ben. Niet een lichaam, niet los van de Bron maar 1 met alles. Ik ga anders waarnemen. Ik krijg een nieuw perspectief. En vanuit dit perspectief zie ik mogelijkheden. Vanuit dit perspectief kan ik opnieuw kiezen, want dat is wat het leven is; keuzes maken!

Les 240: Angst is niet gerechtvaardigd, in geen enkele vorm

Ik word innerlijk gestuurd om mijn biografie af te maken en op te sturen. En deze keer denk ik zelfs dat ik om een voorschot ga vragen. Het schrijven is zo leuk en na tig keer mijn verhalen gelezen en herschreven en opnieuw gerangschikt te hebben, begin ik te zien wat een leuk boek het wordt. Maar soms…soms gebeurt er ineens iets. Ik word bang. Ik word bang dat het allemaal niets wordt. Dat niemand mijn verhaal wil lezen.

Vrede begint met eerlijk zijn

De deelnemers van de cursus In 8 weken naar evenwicht, maar ook de lezers van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij, vraag ik om een schriftje te kopen voor hun spirituele autolyse; het naar het licht brengen van alle ideeën, concepten en overtuigingen die ze met zich meedragen. Ook ik noteer vandaag waar ik bang voor ben en wat ik graag anders wil zien in mijn leven. Daarnaast noteer ik welke ervaringen uit mijn verleden verantwoordelijk zijn voor deze waarneming. Het is mijn Zelf die antwoord geeft via de pen en ik verbaas me om de antwoorden.

Angst is niet gerechtvaardigd, angst is misleiding

Toen mijn vader zei; ‘Pak je koffers, ga! Jij bent vrij!’, geloofde ik hem niet. Ik wou zijn zegen om te trouwen met een Nederlandse man, een man waar ik niet van hield, omdat hij mijn enige uitweg was naar vrijheid, dacht ik toen. Maar vader, lieve vader, jij was zo wijs. Jij had gelijk. Ik was al vrij, maar ik geloofde het niet. The Course helpt mij herinneren dat de heerlijkheid van mijn Vader de mijne is en dat angst een misleiding is. Dat ik niet een lichaam ben, niet afgescheiden, maar één met mijn Vader. Waar angst is kan geen liefde zijn en ik kies nu opnieuw voor liefde. En eindelijk kom ik thuis in mezelf;

En ontmoet ik
liefde en liefde ontmoet liefde
vertrouwen en vertrouwen ontmoet vertrouwen
vreugde en vreugde ontmoet vreugde
vrede en vrede ontmoet vrede
vrijheid en vrijheid ontmoet vrijheid

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie