Alleen onze gehechtheid aan het verleden, beïnvloedt het heden – The Course – Les 214

De wekker gaat vandaag om 8.18 uur maar ik word wakker van het getimmer van de buurman. Ik kijk op de klok. Het is 8 uur. Het verschil is niet groot, maar toch voel ik irritatie. De dag begint niet zoals ik gepland had. Vroeger zou ik de irritatie mee nemen, maar nu weet ik beter. Ik adem in, ik adem uit en begin niet meer aan allerlei verhaaltjes; we wonen te dicht op elkaar, ik wil een boerderij op het platteland, ik wil geen buren.. De irritatie heeft niets te maken met het getimmer van de buurman. Dat weet ik inmiddels wel.

Les 214 (herhaling les 194): Ik leg de toekomst in Gods handen

Elke vorm van onvrede, of het nu het getimmer is op een tijdstip waar je niet op zit te wachten, de ware liefde die nog ergens is behalve bij jou, die kinderwens die een wens blijft…
The Course leert ons om geen verschil te maken en om vanuit het ego-zelf geen betekenis te geven aan de omstandigheden, die ons lijken te overkomen. Elke vorm van onvrede komt doordat we ons hechten aan het lichaam en zolang we onszelf identificeren met het lichaam, geloven we dat we afgescheiden individuen zijn met privé-problemen, privé-gedachten en privé-verlangens. En van deze misvattingen kunnen we vandaag bevrijd worden.

Oordeel niet, want wat er ook gebeurt, het zal je ten goede komen

Ik zou om 8.18 uur opstaan. Ik werd eerder wakker, ging eerder douchen, ging eerder met deze les in stilte zitten en ineens had ik zin om de vloer in de praktijk te dweilen. Een zomers gevoel, de geur van groene zeep en een open balkondeur…herinneringen aan Marokko, waar we dagelijks dweilden. We begonnen helemaal bovenaan de marmeren trap en leegden emmers water met sop naar beneden. Zand waaide zo makkelijk naar binnen toe! En dan ben ik op tijd klaar om mijn cliënt te ontvangen. Gedurende de dag moet ik denken aan de les; Ik leg mijn toekomst in Gods handen.

Benieuwd naar The Course? Meld je aan voor de Free Daily Blog in Miracles
in de blauwe balk (hiernaast op pc of scroll naar beneden op je mobiel)

Ja, ik ben bereid mijn ego-ideeën los te laten en zo ook mijn gehechtheid aan het verleden. En ik weet dan ineens wat mijn prioriteit moet krijgen komende dagen, namelijk, de laatste hoofdstukken schrijven van mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis, over mijn dubbelleven en vlucht naar vrijheid. Ik ben benieuwd hoe die eindigt…

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie