We zullen geen hindernissen meer opwerpen – The Course – 188 en 189

Het is onnatuurlijk om geen vrede te voelen. Het is onnatuurlijk om geen liefde te voelen. Toch zijn er genoeg momenten op de dag waarin ik onvrede kan ervaren, frustratie of ongeduld voel. De getuige, de guru die met mij mee reist, aanschouwt alles. Ik word stil tijdens mijn wereldse activiteiten; het 10-jarig jubileum van Sportrade 7 juli, waar ik de eerste groepsles spinning gaf, een zeilmiddag met een vriendin op het Paterwoldse meer, een partijtje badminton en basketbal met mijn dochter op het pleintje, huishoudelijke activiteiten enz. En dan ontdek ik het volgende:

Les 188 van 7 juli: De vrede van God straalt nu in mij

Waarneming begint met innerlijke visie. Alles wat ik met het blote oog zie, kan ik naast me neerleggen. Ik ben niet mijn lichaam en alles wat het lichaam voortbrengt. Het lichaam is een middel en niet wie ik ben. Het lichaam is verbonden aan een verleden en gedachten en overtuigingen en emoties; dit is niet wie ik ben. Dit weet ik heel zeker, omdat ik het zie wanneer ik mijn ogen sluit. Voorbij gedachten, voorbij verlangens, voorbij wensen zie ik de vrede die in mij aanwezig is. En die vrede deel ik met alles wat is, omdat ik alles ben. En jij ook…

”Waarom wachten op de Hemel? Zij die het licht zoeken bedekken slechts hun ogen. Het licht is nu in hen. Verlichting is slechts een herkenning, allerminst een verandering.”

Les 189 van 8 juli: Ik voel de liefde van God nu in mij

Als je mijn blogs net ontdekt, denk je misschien dat ik christelijk ben, doch ben ik dit niet. Tevens ben ik niet een ex-moslima of een anti-moslima of een modere, gematigde moslima. Religies zijn concepten en voor concepten kun je kiezen. De lessen uit The Course zijn strikt non-dualistisch: er is geen God buiten jezelf want er is niets buiten je Zelf. Jij bent God en de Zoon en de Heilige geest, de Bron, de Boeddha, de Guru, het bewustzijn en alle woorden die wij bedacht hebben omdat wij niet zonder woorden kunnen in deze droom. Een droom van voorbijgaande aard. Denken we dat de droom echt is, dan voelen we innerlijke onvrede, want we geloven in vergankelijkheid. We geloven in de dood. Maar de dood is voor The Course niets anders dan een misvatting; God is onsterfelijk.

We hoeven dus niet op zoek te gaan in de wereld naar liefde, vertrouwen, erkenning, stabiliteit, vrijheid of vrede. De deur openen volstaat. Laten we onze lege handen openen en vragen om te ontvangen ons ons toebehoort. En ondertussen laten we de hindernissen, die we zelf gecreëerd hebben los:

”Vraag en ontvang. Maar stel geen eisen, en wijs God ook niet de weg waarlangs Hij jou zou moeten verschijnen. ”

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie