We blijven gelukkig wie we zijn – The Course – Les 201

Ik zit met mijn twee Marokkaanse vriendinnen in Groningen op een terrasje aan het Zuiderdiep. Bij café De Hoop reageert de ober verbaasd als hij de bestelling opneemt. Mijn getinte vriendin, wat mij betreft ziet ze er meer Marokkaans uit dan ik, bestelt een Radler. ‘Alcoholvrij, neem ik aan?’, vraagt de ober. ‘Nee, MET alcohol.’ We lachen, de sfeer is gezet…

Les 201:  Ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij. Want ik blijf wat ik ben zo schiep God mij.
Herhaling les 181; Ik vertrouw mijn broeders, zij zijn 1 met mij.

Hoe zou het zijn om als gesluierde vrouw een wijntje te drinken op een terras? Volgens mij heb je dan echt een probleem. Ik zou het in ieder geval niet durven. En dan vraag ik mij af:

Hoe zou het zijn om gewoon geen mening te hebben over hoe het zou moeten zijn? Hoe zou het zijn om gewoon te zijn wie je bent? Hoe zou het zijn om de ander niet meer als lichaam te zien? Hoe zou het zijn om gewoon te ZIJN? Man, vrouw, transgender, homo, moslim, gesluierde vrouw…Who cares?

Ik fiets via Haren naar huis, dan ben ik wat langer onderweg. Het is een zachte zomeravond en ik geniet van de fietstocht. Ik probeer mij de les van de dag te herinneren. Ik weet dat we weer een herhaling hebben van de laatste tien lessen uit The Course met als kern: Ik ben zoals God mij geschapen heeft. En dan besef ik weer: wat ik ook doe, denk of zeg, ik blijf zoals God mij geschapen heeft…en jij, jij ook. Wat een opluchting, vind je niet?

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie