Vraag niet om nog een droom – The Course – Les 185

Steeds op zoek naar nieuwe dromen, naar doelen, naar erkenning, naar iets dat lukt, en als het lukt, moet het vooral goed blijven gaan, want woehoe…hier lenen we ons bestaansrecht op. Dan kunnen we zeggen aan de wereld; ‘Zie je wel dat ik er mag zijn?’. De les van vandaag vraagt ons om eerlijk naar onze verlangens te kijken om ze vervolgens te zien als wat ze zijn; hardnekkige illusies. The Course is hier eenduidig in; dromen kunnen de vrede van God nooit vervangen. Maar zal de vrede van God ons gelukkig maken? Is dit wel genoeg?

Les 185: Ik verlang de vrede van God

Ik voel weerstand bij deze les. Mijn ego-zelf steigert. Want er zijn wel dingen waar ik naar verlang. Ik heb wel dromen. Ik heb grote dromen, maar ook vooral kleine dromen. Het leven is niet makkelijk geweest afgelopen jaren. Ik heb hard gewerkt en de moeilijke reis naar binnen gemaakt. Ik zorg voor twee tieners, ook een hele uitdaging soms. En soms word ik er moe van. Dan heb ik het ook wel gehad met die zelfstandigheid en alles zelf moeten oplossen. En daarom droom ik van een bestseller (vroeger droomde ik van een rijke man) en zo komen er steeds nieuwe dromen en oplossingen. Mijn ego-personage voelt zich afgescheiden, alleen en verzint nog meer verhaaltjes. Het resultaat is een aanval-verdediging houding en innerlijke vrede is dan ver te zoeken. Ik word hier tijdens mijn beoefening van de les bewust van en kies voor de juist gerichte waarneming:

Deze woorden vragen niet om nog een droom

…zegt The Course. We maken van onze situatie werkelijkheid, terwijl het een droom is. Immers, het personage Samira, en het personage die nu de blog leest, is niet wie we zijn. We kijken vanuit de perceptie van een lichaam en het middel is een doel geworden. Een valkuil van het ego, die ons tot slaaf maakt. We denken dat er een nieuwe droom/oplossing nodig is om innerlijke vrede te ervaren. Maar eigenlijk verlangen we in ons diepste naar de vrede van God.

Transformatie begint met eerlijk zijn naar jezelf. Leg vandaag, samen met mij, je verlangens en je dromen op het altaar en herhaal deze woorden: Ik verlang de vrede van God, niets meer en niets minder. Want vrede werd voor jou en mij geschapen, het is Gods wil dat jij vrede bent. De vrede die jij ervaart, zul je delen, want geen gave van God kan onverdeeld blijven. Maak geen verschil tussen dromen, maak geen onderscheid en vraag jezelf af: ‘Is dit wat ik hebben wil, in plaats van de Hemel en de vrede van God?

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie