Schaamte is net als schuld en angst een ego-dingetje – The Course – les 205

Ik heb een geweldig plekje in Amsterdam-zuid aangeboden gekregen voor mijn schrijfretraite, naar aanleiding van mijn oproepje op Linkedin. Een week zonder kids, zonder coaching, zonder sportlessen zodat ik mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis, af kan maken. En ik ga naar huis als het verhaal geschreven is. Maar niet zonder de lessen uit The Course…

Les 205 (herhaling les 185): Ik verlang de vrede van God

Wat mij in het bijzonder opvalt aan de hoofdstukken die ik een tijd terug geschreven heb, is mijn grote verlangen om vrij te zijn. En ook nu denk ik iets te willen wat mij vrede zal brengen:
mijn boek moet een succes worden, ik moet dus gezien worden, ik moet gehoord worden. Ik moet zichtbaar zijn. En dit allemaal omdat ik denk dat ik het nodig heb. Omdat ik denk dat ik vrede zal voelen. Maar wat een beperking, deze manier van kijken. Er is maar 1 onderliggend verlangen onder alle verlangens, en dat is mijn verlangen naar de vrede van God.

Schaam je niet, aldus Abelkader

Als ik gaar ben van het lezen en herlezen van het manuscript, besluit ik om een wandeling te maken in het park vlakbij. Daar kom ik schrijver Abdelkader Benali tegen. We kijken elkaar een ogenblik aan en ik zie dat hij me herkent. Hij weet niet meer waarvan, dus vertel ik hem over de lezing die hij gaf, eind 2016 in Leegkerk. In een dorpje in Groningen. Ik vroeg hem toen om advies en vertelde dat ik ook wou schrijven. ‘Schaam je niet.’, antwoordde hij.
En zo verscheen in april dit jaar mijn eerste boek. De schaamte is opgelost. Want schaamte is net als schuld en angst een ego-dingetje. Nee, ik weet nu wie ik ben en blijf, niet een lichaam, maar vrij. Ik blijf wat ik ben, zo schiep God mij.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie