Over het stoppen met zoeken en het vinden van vrede – The Course – Les 200

Verandering is goed, zeg ik tegen een pilates-deelnemer die na vijf jaar trouwe dienst besluit om haar dinsdagavond anders te besteden. Wanneer ik woensdagochtend de laatste lessen geef, voel ik dat het ook voor mij tijd is voor verandering. Pilates was een manier om mijn innerlijke kracht te vinden, terwijl ik mijn weg zocht in de wereld. Na mijn scheiding en burn-out moest ik mezelf herpakken; ik begon aan een innerlijke reis: waarom ben ik hier, wat is mijn levensmissie, wat is de bedoeling?

Les 200: Er is geen vrede dan de vrede van God

Het is ook voor mij tijd voor verandering. Inmiddels ben ik drie jaar bezig in mijn praktijk en geef ik cursussen en begeleid ik individuele coaching trajecten, die ik zelf heb ontwikkeld. Ik heb hier een boek over geschreven. Het ontstond allemaal vanuit mijn innerlijke leiding. Loslaten van mijn ego-plan, stil zijn en luisteren. Ik heb dan ook besloten om twee trouwe groepen pilates los te laten. En wel de groepen van dinsdagavond. Het is tijd voor nieuwe dingen.

Soms moet je een deur sluiten, voor een ander zich opent

Mijn dochter gaat na de zomer naar het voortgezet en kiest, net als haar broer, om fulltime bij me te wonen. Ik heb behoefte aan rust, stabiliteit en vooral, aan eenvoud. Afgelopen jaren stonden in het teken van ontdekken, doen en buiten mijn comfortzone treden. In het loslaten van beperkingen en in het vrijmaken van mijzelf. Maar nu is het tijd voor rust. De vrede en rust en stabiliteit die ik schijn te zoeken, zitten in mij. Er is geen vrede, dan de vrede van God. En ik ben de vrede Zelf, en daarom zal ik vrede ervaren.

Bericht aan de pilates deelnemers:

Na de zomer is er geen les meer op dinsdagavond. Woensdagochtend is er een groepsles om 9 uur en om 10.10 uur. De huidige deelnemers van deze groep kunnen per e-mail (info@spiritandmoves.nl) laten weten of ze met mij het Lustrum willen vervolmaken. Dan weet ik ook of er plek is voor andere deelnemers, die zich kunnen aansluiten op woensdagochtend. Per (on)geluk heb ik, terwijl ik de nieuwsbrief opmaakte, alle lijsten met e-mail adressen verwijderd. Dus, ook maar geen nieuwsbrief meer. Rust, Ruimte! Maar ik neem nog persoonlijk contact op met de dinsdagavond-deelnemers. Pilates info vind je binnenkort hier: Mindful Pilates. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie