Moet ik mezelf eerst liefhebben, voor ik kan liefhebben? – The Course – Les 207 & 208

Ik krijg de vraag of ik als vrijwilliger mee wil werken aan een project van Lisa Staal, om jonge (Marokkaanse) meisjes te helpen om verder te komen in het leven. ‘Become the best version of yourself’, heet het project en uiteraard wil ik mijn steentje bijdragen. Ik besef, nu ik mijn autobiografie aan het schrijven en afmaken ben, heel goed wat voor lange, eenzame en verdrietige weg ik heb afgelegd. Veilig zijn als kind, vertrouwen hebben in de wereld, ik kende het niet. En zonder vertrouwen blijft het leven een strijd. Maar dan komt het moment dat je kunt kiezen om uit die strijd te stappen.

Les 207 (herhaling les 187): Ik zegen de wereld, want ik zegen mijzelf

Toen ik diep in de put zat, ik was gescheiden, mijn ouders durfde ik het niet te vertellen, ik moest een uitkering aanvragen, een sociale huurwoning en daarna kreeg ik door faillissement van onze winkel een deurwaardersbrief van 81 duizend euro…toen, moest ik wakker worden. Toen besefte ik dat ik een belangrijke keuze moest maken. Namelijk, stoppen met de wereld, mijn ouders, mijn opvoeding de schuld te geven van mijn miserie en leren van mijzelf te houden. Maar hoe moest ik beginnen? Ik had geen idee. En toen ik de liefde ontmoette, vroeg ik mij af of ik hem iets te bieden had. Moest ik niet eerst mezelf kunnen liefhebben, voor ik voor hem iets kon betekenen? The Course, strikt non-dualistisch, is hier heel duidelijk over. Er is geen ander. Dus het maakt niet uit, of je begint bij jezelf, of je je aanmeldt als vrijwilliger. Begin gewoon ergens. Begin met het zegenen. Want alles is 1.

Les 208 (herhaling les 188): De vrede van God straalt nu in mij

Ik kwam er gisteren niet aan toe om de blog te schrijven. Wat is het warm. Wel heb ik uren in de Coffee Company gezeten en ben eindelijk door de moeilijke hoofdstukken van mijn leven heen en schrijf ik over de periode waarin seks, intimiteit en spanning een belangrijke rol speelde. Ik heb mijn passie, het hardlopen, even op pauze gezet en neem dagelijks tijd voor yin en chakra yoga. Ik ben niet een lichaam en dit lichaam is niet mijn doel. En juist deze houding maakt dat het lichaam mee gaat werken. Het wordt weer soepel en vrij. En ik voel de vrede van God stralen in mij.

Vrijdag 27 juli om 19.30 uur in het Beatrix park Amsterdam-zuid
Spirituele vragen en antwoorden
Verzamelen bij de ingang van het zwembadje/kiosk
Er zijn twee aanmeldingen, dus het gaat door.
Neem flesje water mee, badlaken of kleedje.
Kosten: 10,- (gepast) / contact: 0631-788893

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Moet ik mezelf eerst liefhebben, voor ik kan liefhebben? – The Course – Les 207 & 208 — 2 reacties

  1. Mooi geschreven, open en inspirerend, spiritueel en aards. Een fijne en ontspannende tijd in Amsterdam! Liefs 🍹🏖️

    • Dank je wel Esther,
      Nog twee dagen schrijven. Ik heb gisteravond in het Beatrix gezeten voor spirituele vragen en antwoorden. Gezeten in de stilte, voorbij de stilte. We werden 1, volmaakt, niet een lichaam meer, noch verlangens. Totale overgave. Heel mooi. Het gaf inzicht en dit inzicht neem ik vandaag mijn dag in, tijdens het schrijven van mijn verhaal en zo meteen in de blog en de les van de dag. Dag mooi mens.

Geef een reactie