Mijn vader zei het al, maar ik geloofde hem niet – The Course – Les 202 & 203

Mijn vader zei het vroeger al, maar ik geloofde hem niet. Ik voelde me niet veilig en ik was niet gelukkig en daarom trouwde ik met een 16 jaar oudere man die ik amper kende, maar hij was mijn kans om Antwerpen, familie en sociale controle achter te laten. Mijn vader had liever gezien dat ik mijn koffers pakte, als ik zo ongelukkig was.  Maar weglopen was een schande en ik was zo bang dat ik nooit meer thuis zou komen. En dus trouwde ik met een Nederlandse moslim.

Les 202 (herhaling van les 182): Ik zal een ogenblik stil zijn en naar huis toe gaan

‘Je bent vrij!’, zei mijn vader dus, toen ik hem vroeg om zijn zegen om te trouwen met een Hollander. Na de gevangenis die mijn jeugd was, kon ik zijn woorden niet geloven. Ik voelde me verre van vrij. Ik dacht dat het trouwen met deze man mij die vrijheid zou brengen waar ik naar verlangde. Vader sprak wijze woorden, maar ikzelf was er niet klaar voor om mijn vrijheid = verantwoordelijkheid, op te pakken. Ik was onzeker, ik voelde me zondig en schuldig en ik was teleurgesteld in de wereld. Tot ik in het diepste dal, toen ik besloot om te scheiden, niet verder kon zinken. Toen ontdekte ik wie ik was. Toen ontdekte ik wie ik ben. En nu heb ik geleerd dat, wat ik ook doe, denk of zeg, ik altijd vrij ben. Maar soms vergis ik mij en voel ik onvrede, ongeduld, onrust. En dan herhaal ik deze heerlijke les:

Ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij. Want ik blijf wat ik ben, zo schiep God mij.

Les 203 (herhaling les 183): Ik roep Gods Naam aan en de mijne.

En dus ga ik zo vaak ik mij herinner, naar huis en laat de wereld voor wat hij is. Ik ervaar de Hemel, die HIER is. De Hemel is mijn thuis. Ik roep Gods naam aan omdat ik daarmee mijzelf aanroep. Ik weet dan weer wie ik ben; niet een lichaam, maar vrij en in essentie, net als jij…

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie