Je hebt niemands goedkeuring nodig om gelukkig te zijn – The Course – Les 209

Zolang we denken een lichaam te zijn, zullen we lijden en beperktheid ondervinden. Ik voel en ervaar het steeds bewuster. Vrede kan ik niet eeuwig vasthouden, want mooie tijden komen en gaan. Wij beoordelen alles in goed, neutraal, fout. Beter, minder, moeilijk, makkelijk. We blijven van het leven een strijd maken, omdat we dit hebben geleerd. Met de lessen uit The Course kunnen we ons vrijmaken en uit die strijd stappen. Zodat we opnieuw geboren worden en kunnen uitbreiden wat we zijn, want liefhebben en scheppen zijn één.

Les 209 (herhaling les 189): Ik voel de liefde van God nu in mij

Nu ik in schrijfretraite ben en het Kusjeshuis schrijf, kijk ik met afstand naar Samira van afgelopen jaren. De weg die ze heeft afgelegd, de (innerlijke) strijd die ze heeft gevoerd. De concepten waarin ze leefde. Het beperkte bewustzijn als gevolg van het referentiekader. Met haar waarneming gebaseerd op het verleden, tot ze ontdekte dat ze zich al die tijd heeft vergist over wie ze was: Ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij. Want ik blijf wat ik ben, zo schiep God mij. Toen kwam de transformatie. Toen besloot Samira om op te staan en te zeggen: ‘Ik ben het wel waard om een fijn leven te hebben. Ik ben het wel waard om liefde te ervaren. En ik heb niemands toestemming nodig om een gelukkig, vredig en vreugdevol bestaan te hebben.’

Ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij.

Vandaag zal ik geen onderscheid maken tussen grote en kleine irritaties. Ik wil me vandaag herinneren wie ik ben. Ik wil verbonden blijven met waar ik vandaan kom. En ik wil die liefde voelen en die liefde in mijn handelingen, in mijn woorden en in mijn waarneming meenemen. Er is geen afgescheiden ik-je. Er is geen op opzichzelfstaande golf, de golf is 1 met de oceaan. En wij, denkgeesten staan, in tegenstelling tot de afscheiding waarin we geloven, niet los van elkaar:

Ik voel de liefde van God in mij, en ik zie de liefde van God in jou. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie