Ik kies voor vreugde in plaats van voor pijn – The Course – Les 210

Vandaag is deze les welkom want ik heb de pijn in de ogen gekeken. Terwijl ik verdiept was in het schrijven van mijn autobiografie Het Kusjeshuis, stroomden de tranen over mijn wangen. Een oude herinnering kwam bovendrijven. Een herinnering aan mijn broer, heel lang geleden, resulteerde in een prachtige vergevingsbrief.

Les 210 (herhaling les 190): Ik kies de vreugde van God in plaats van pijn

We kunnen onszelf zoveel doelstellingen voor ogen houden, maar niets van dit alles zal blijvende vrede bieden. Eerst willen we een kind, dan maken we ons negen maanden zorgen of het wel goed gaat, en als het kind geboren wordt, beseffen we in wat voor wereld het terecht komt. De ellende is met de geboorte een feit. Maar er is ook vrede in het leven, dat is nou eenmaal de dualiteit. Deze vrede is veranderlijk en daar merk ik alles van tijdens het schrijven van het Kusjeshuis.

Het ene moment lach ik ik me suf en het andere moment zit ik hard te snikken, als een kind wat een klap heeft gekregen. Met een huilgezicht verlaat ik vandaag Amsterdam, terwijl ik hele fijne dagen heb beleefd. Ik heb natuurlijk al een hele tijd terug vele hoofdstukken geschreven en de ergste huilbuien heb ik wel gehad. Toch is het nu anders.

Ik kan niet verdrietig zijn, want ik weet wat ik ben

Ik ben me bewust van het ego-zelf die zich wil hechten aan pijn en slachtofferschap. Maar ik zal er deze keer niet intrappen. Het ego-zelf krijgt mijn toestemming om een scene uit een drama film te spelen. Maar ik ben de regisseur. En ik bepaal hoe de film afloopt. En ik kies voor een vreugdevolle afloop.  Ik kies vandaag voor de vreugde van God in plaats van pijn. En daarom ben ik niet bang om pijn en verdriet en eenzaamheid te voelen. Laat de fysieke beleving maar komen. Dat maakt het mens zijn leuk. Wat is vreugde in de dualiteit, zonder verdriet? In de dualiteit is die tijdelijk, maar ware vreugde is eeuwig…

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie