Hoe bevrijd je jezelf uit de gevangenis die jij gemaakt hebt? – The Course – Les 186

De les van gisteren vond ik niet makkelijk, want ik hecht waarde aan mijn dromen en verlangens en de les vroeg mij om deze los te laten, omdat er niets gaat boven de vrede van God. Daar was ik het eigenlijk niet mee eens, want wat koop je ermee? Kan ik met de vrede van God mijn rekeningen betalen, mijn dromen verwezenlijken, mijn verlangens vervullen? En toch weet ik dat geen enkele droom blijvende vreugde brengt.

Les 186: De verlossing van de wereld hangt af van mij

Deze les komt in eerste instantie als heel arrogant op mij over. Hoezo, de verlossing van de wereld hangt af van mij? Maar wanneer ik mijn valse zelfbeeld loslaat en zie dat ik niet Samira, het lichaam, het ego ben, komt deze les op een heel andere manier binnen. The Course onderwijst dat het juist arrogant is om te denken dat wij niet in staat zijn om de wereld te verlossen. We zijn zoals God ons geschapen heeft, herhaalt The Course. We zijn zoals onze Schepper en daarom kunnen we niet falen. Er ligt een taak voor ons weggelegd, er is een plan; Gods Verlossingsplan.

Laat tegenstrijdige doelen los, laat je ego-plan los en luister

Ons wordt gevraagd het ego-plan, wat in de basis gebaseerd is op angst, schuld en zonde, los te laten:

‘Alle valse nederigheid leggen we vandaag naast ons neer, zodat we kunnen luisteren naar Gods Stem, die ons onthult wat hij ons wil laten doen. We twijfelen niet aan onze geschiktheid voor de functie die Hij ons aanbieden zal.’
‘Accepteer in plaats daarvan het plan dat jij niet hebt gemaakt.’

We worden gerustgesteld en onze angst wordt, in onze stille tijd met hem, opgelost, zodat we leren vertrouwen op dat wat ons gegeven is, en zo vinden we onze vrede.

Dagelijks de les in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Motivatie Blog in de blauwe balk hiernaast.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie