Het zijn alleen jouw gedachten die jou pijn bezorgen – The Course – Les 190

We geven de wereld of onszelf de schuld wanneer het niet goed gaat. Maar het zijn slechts onze gedachten die ons pijn bezorgen, zegt de les uit The Course van 9 juli. En vandaag kunnen wij deze dwaze gedachten van ons afleggen en een reuzenstap zetten. We kunnen vandaag kiezen om de wereld van pijn en verdriet, van verwachtingen en hoop, van tijdelijke vrede en vreugde, achter ons te laten.

Les 190: Ik kies de vreugde van God in plaats van pijn.

Zolang we ons identificeren met het lichaam en alles wat het lichaam voortbrengt, zullen we lijden. Onze mind is als een wervelwind en brengt het ene moment vreugde en het andere moment verdriet. Er is steeds een onderliggende pijn en angst; we zijn bang om alleen te zijn. We zijn bang om te ontdekken dat we inderdaad iets moeten doen om liefde te verdienen. We zijn bang dat het niet goed genoeg is. Dat wij niet goed genoeg zijn. We scheppen onze eigen omstandigheden door de gedachten die we geloven. We maken een droom of eigenlijk, een nachtmerrie, werkelijk.

Niemand anders dan jij beïnvloedt jou

‘Mijn heilige broeder, denk eens een moment hieraan: de wereld die jij ziet doet niets. Ze heeft absoluut geen gevolgen. Ze is slechts de weergave van jouw gedachten. En ze zal volkomen veranderen zodra jij besluit je denken te veranderen en jij de vreugde van God kiest als wat jij werkelijk verlangt.’

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie