Geef met vreugde, je kunt er alleen maar bij winnen – The Course – Les 187

We denken soms dat geven betekent dat we onszelf voorbij moeten lopen, dat we onze ruimte moeten opofferen en dat we iets kwijtraken. We kunnen leren geven op een andere manier en geven wat we willen ontvangen. Door liefde te geven, door vertrouwen te geven, door vrede te geven, ontdekken we dat het reeds aanwezig is. Kijk voorbij de vorm, naar de inhoud van het geven. Vormen kunnen verschillen en geen enkele vorm heeft waarde. We moeten voorbij de vorm kijken en de kern blootleggen: we zoeken onze onschuld, we willen horen dat we onschuldig zijn, dat we goed zijn, dat er niets verkeerds aan ons is.

Les 187: Ik zegen de wereld, want ik zegen mijzelf

We willen dit zien in anderen, we willen het overal zien: ‘Vergeet nooit dat je alleen aan jezelf geeft. Wie begrijpt wat geven betekent, moet lachen om het idee van offers brengen.’
We hoeven ons niet te bekommeren op het ontvangen. Geven en ontvangen zijn 1 en als wij ons richten op het zegenen, het vergeven en het liefhebben, dan zal dit vermeerderd worden. In plaats van het gevoel te hebben dat we iets kwijtraken, gaan we ervaren dat alles ons reeds gegeven is. Dat we de bron zelf zijn. Dat we niets buiten onszelf nodig hebben.

Laten we kijken naar wat we nu aan onszelf geven

Kritiek omdat verwachtingen en dromen niet uitgekomen zijn, kritiek omdat het ook anders had gekund, kritiek omdat we geen grenzen kunnen stellen, kritiek vanwege onze negatieve eigenschappen, kritiek, boosheid, jaloezie, wantrouwen jegens de ander.
Vergeving is een innerlijke zaak. Vergeving zegt niets over de ander, vergeving gaat over het onvoorwaardelijk aanvaarden van wie je bent. Onszelf aanvaarden leren we door de wereld te zegenen, door ieder onze zegen te geven. En dan kunnen we ervaren hoe gezegend wij zijn.

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie