De vereenzelviging met het lichaam is een ziekte – The Course – Les 183

Tijdens het hardlopen doe ik een meditatie oefening om de juist gerichte denkgeest te activeren. En dit is flink nodig want ik betrap mezelf op het verlangen om harder te rennen. Om lichter te zijn. Mijn gedachten dwalen af. Wat heb ik zin in de zomer. Ik zie mezelf al relaxed liggen op een maagdelijk wit strand, met een mooie taille en een strakke buik, in een prachtige bikini. En dan herinner ik mij het doel van de hardloop oefening; het loslaten van mijn valse zelfbeelden en dus de identificatie met het lichaam. Sri Maharaj in Nirupana 120: ”Vereenzelviging met het lichaam is een soort ziekte, daarom moet er de hele dag aandacht aan worden geschonken. Waarom? Omdat we onszelf niet willen verliezen.”

Les 183: Ik roep Gods naam aan en de mijne

We identificeren onszelf met allerlei concepten: een religie, een hoofddoek, een kapsel, een maatschappelijke status, een muziekgenre. En als we een concept loslaten, dan vullen we de leegte gauw in met een ander concept. Laten we vandaag alle concepten doorzien en deze naast ons neerleggen. Laten we vandaag alleen maar bezig zijn met de herhaling van de naam van God: Allah, Krishna, Guru, elke vorm die goed voelt. Nu we weten wie we zijn (God is louter liefde, en dus ben ik dat ook) is er geen strijd of innerlijk conflict, zijn er geen verlangens en verwachtingen. Wanneer we Gods naam aanroepen roepen we ook onszelf aan. We zijn immers zoals God ons geschapen heeft; compleet, heel en 1. En wie heel is, stelt geen eisen.  Verwacht geen welzijn met de hulp van dualiteit, want er is geen ander dan jij, er is geen wereld, jij bent de wereld!

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie