Alles is mogelijk. Je moet er alleen voor gaan – The Course – Les 212

Ik huilde de hele nacht om de vernedering en de pijn en ik was zo boos op jou, op vader en op de wereld. Het deed me zeer broer, jouw verraad. En toch kon ik je niet blijven haten, want we zaten in hetzelfde schuitje. Met een dik gezicht van het huilen moest ik de volgende dag naar mijn laatste stage-dag toe. Ik durfde de deur niet uit. Moeder eiste dat ik thuis zou blijven. Ik zou het goed kunnen maken door te leren koken en door te trouwen. Bijna had ik alles opgegeven, want ik voelde me schuldig en ik was bang, maar iets in mij zei dat ik me er niet zomaar bij moest neerleggen. Want wat ik ook zou doen, het zou nooit goed genoeg zijn.

Les 212 (herhaling les 192): Ik heb een functie die God mij graag vervullen ziet

Wat heeft het schrijven van een autobiografie te maken met de functie die God mij graag vervullen ziet? Wat heeft mijn werk als transpersoonlijk coach te maken met mijn rol in het grote plan? Soms vraag ik mij af waarom ik doe wat ik doe en of ik dit ook zou doen als ik een geweldige en liefdevolle jeugd had gehad. Ik weet niet welke functie God bedoelt voor mij, tenminste niet wat vorm betreft, want de inhoud is duidelijk. Het gaat steeds om vergeving.

Niet de vergeving van jezelf of de ander als persoon, maar het inzien dat pijn, tekort, verdriet en angst slechts illusies zijn. ‘Vergeef, en je zult dit anders zien.’ is ook een mooie les uit The Course. We zijn de heilige Zoon van God Zelf: één met God, niet een lichaam, maar vrij. Vergeving bevrijdt ons van schuld en illusies. Mijn werk staat in het teken van vergeving; het transpersoonlijke coaching, het schrijven en uitgeven van Eindelijk Vrij en nu moet er blijkbaar een autobiografie komen. Wat er nog komt en wat er verandert, ik weet het niet. De vorm is in beweging maar ik weet dat ik mij moet focussen op de inhoud. Daarom stel ik mij vandaag open voor de functie die God me graag vervullen ziet. En laat het ego-plan, gebaseerd op tekort en dus een illusie, los.

Uit De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis…

Hoe hard ik ook mijn best deed om aan de regels te voldoen, onverwacht kon ik ze incasseren, die mentale, fysieke en verbale klappen. Veiligheid heb ik niet gekend, dus waarom zou het nu ineens wel veilig worden, als ik thuis bleef om gekneed te worden tot een gehoorzame dochter en vrouw? En dus vertrok ik die vrijdagochtend naar de Gazet van Antwerpen en deed mijn werk op de boekhoudafdeling. Er werd niets gezegd over mijn betraande en ongelukkige verschijning…

Alles is mogelijk. Je moet er alleen voor gaan…(tekst op het kaartje, foto gemaakt door zoon in het kader van passie en commitment)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie