Wees niet de illusie van een lichaam – The Course 177-178

Wat een opluchting te weten dat ik niet een lichaam ben en dat ik niet gebonden ben aan mijn vrouw-zijn, mijn Marokkaanse, islamitische afkomst, mijn Vlaamse zachte g en mijn Nederlandse status, mijn gewicht, mijn maatschappelijke status, mijn kapsel en de status van mijn bankrekening. Elke onzekerheid, elke onrust en elke blijdschap om een gebeurtenis; het heeft geen betekenis meer. Ik kan alles loslaten en de wereldse activiteiten zullen zich ontvouwen, want ik weet nu wie ik ben. Vrij. Maar wat betekent het om geen lichaam te zijn, in praktische zin? Wat is de Zoon van God en hoezo, er is geen dood?

Er is geen dood, ik ben vrij

Ik weet weer wie ik ben. En ik zie dat er geen dood is, wel een idee van de dood. De dood is volgens The Course elk idee van wanhoop, zorg, geringste vermoeidheid en zucht, angst voor allerlei dingen… Maar er is niets om bang voor te zijn. We kunnen onze rechtmatige plek als Zoon van God opeisen en zeggen: Ik ben thuis, Angst is hier de vreemdeling. Ik ben thuis en nu zijn we eindelijk 1 met hem die onze Oorsprong is (les 164). Ik zal vandaag de gaven die ik gekregen heb, ten volle accepteren. De vrede, de vrijheid, de liefde zal ik delen met ieder die ik ontmoet vandaag. Het Ik Ben zorgt voor alles, ik hoef zelf niets te regelen. Het Ik Ben vertrouwt me alle gaven toe die ik nodig heb om thuis te komen. Maar woorden zijn overbodig. De waarheid ligt voorbij woorden. Dus vraag ik jou, loop je met mij mee vandaag, de waarheid tegemoet?

God is louter liefde, en dus ben ik dat ook.

Les 177 van 26 juni: Er is geen dood, De Zoon van God is vrij en Nu zijn we een met hem die onze Oorsprong is. (herhaling les 163 en 164)
Les 178 van 27 juni:  Laat mijn denkgeest de gedachte van God niet afwijzen en Aan mij zijn de gaven van God toevertrouwd. (herhaling les 165 en 166)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie