Wees niet bang om lief te hebben – Les 170 – The Course

De dagelijkse meditatie oefeningen uit The Course helpen ons om het lichaam te zien als wat het is; niet wie wij zijn. En wat hebben we vele lessen en ervaringen in de tijd nodig, voordat we deze lessen werkelijk begrijpen. Maar het hoeft niet altijd zo lang te duren. Je kunt, zoals The Course zegt, het moment naar je toe halen, door vaker je innerlijke leraar op te zoeken, door stil te zijn en te luisteren.

Wees wie je bent, onbegrensd

Er is in feite niets wat jij aan jezelf zou kunnen verbeteren, want je bent volmaakt. Er is niets wat je anders zou kunnen doen, want jij bent onveranderlijk. Je bent niet je lichaam, maar geest, is 1 van de lessen uit The Course.
Weten wie je bent, jezelf kennen, zou je topprioriteit moeten zijn. Dan kun je, wanneer je angst, schuld of onzekerheid voelt, beseffen dat je je slechts vergist. Dan kun je de wapens, die je onbewust ter verdediging hebt opgepakt, neerleggen. Er is geen strijd, slechts een ingebeeld conflict. De mind houdt je voor de gek.

Je hoeft je niet te verdedigen, je bent niet zwak. Je hoeft niet aan te vallen, want wreedheid zal jou nooit vrede brengen. En hierover gaat les 170 van 19 juni: Herhaal het vandaag bij elke vorm van onvrede die jouw natuurlijke vrede verstoort. Jij kunt niet slecht zijn en ieder die jij ontmoet vandaag is even volmaakt als jou. Vergis je niet de vorm of in het lichaam wat je tegenover jou ziet. Jullie zijn beide onschuldig, jullie zijn beide volmaakt en vrij.

Er schuilt geen wreedheid in God en evenmin in mij

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie