Vergeet het lichaam en maak je vrij – The Course

Ik betrap me erop dat ik nog teveel op het lichaam vertrouw en het lichaam als doel en niet als middel gebruik. Uiteraard weet ik dat ik niet het lichaam ben, maar de uitdagingen die het leven mij biedt maken het lichaam en alle uitdagingen wel erg werkelijk. Oefening helpt mij om de waarheid te blijven zien, want waarom zou ik mijzelf nog te kort doen en plezieren door mijn geloof in pijn en lijden?

Kan ik het alleen, Al-Een?

Als mijn dochter mij huilend in de armen vliegt wanneer ik thuis kom na de pilates lessen op dinsdagavond, voel ik mij geconfronteerd met zo’n uitdaging; opvoeding met co-ouderschap en puberteit..het is niet eenvoudig. Ik zie het verdriet van mijn dochter en zoals elke ouder, zou ik haar pijn weg willen halen en alles voor haar oplossen. Mijn mind gaat volop aan de slag en ik voel allerlei emoties en bedenk allerlei verhaaltjes en actie-plannen. Het is een momentopname en vanaf afstand bekijk ik de film in mijn hoofd. De hele film is gebaseerd op angst en mijn innerlijke vrede is ver te zoeken. Als ik afstand neem, zie ik de vergissing die ik weer eens maak. Ik geloofde in mijn eigen verhaaltjes, alsof de film echt was! Deze bewustwording is voldoende om in mijn denkgeest om te schakelen naar het juist gerichte denken; ik ben niet een lichaam, ik ben vrij. En zo zie ik mijn dochter, vrij en geen hulpeloos slachtoffer.

Vincent Duindam schreef een mooie recensie van mijn boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Lees nu het Spiritueel reisverslag ‘Eindelijk Vrij’ op www.debezieling.nl.

Geen verdediging, geen aanval, word weer vrij!

Ik hoef dus niet boos of verdrietig te worden of mij machteloos te voelen. Mijn werkelijke kracht ligt in mijn verdedigingsloosheid. Niet aanvallen en niet verdedigen maar de strijd als onwerkelijk beschouwen. Er is geen strijd, daar zouden twee voor nodig moeten zijn. Er is geen vijand en noch bestaan er slachtoffers. Er valt niets te troosten. Ik ben vrij, mijn dochter is vrij en zelfs mijn ex-man is vrij en zo beleef ik een moment van pure bevrijding.

Ik ben niet een lichaam, ik ben vrij.
Ik ben zoals God mij geschapen heeft. God is louter liefde, dus ben ik dat ook.
Ik ben liefde. Ik ben compleet. Ik ben vrij. En jij, jij ook!

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie