Stel de Hemel niet langer uit – Les 168 – The Course

‘Ook God rust uit’, mompel ik terwijl ik uit bed stap. De buren zijn luidruchtig aan het werk in hun tuin. Maar misschien zijn ze zo klaar en kan ik in mijn tuintje plaatsnemen om wakker te worden. Voorbij het geruis van de wereld en alle gedachten en concepten in mijn hoofd, naar de stilte, naar de essentie, naar de waarheid. 

Uw genade is mij gegeven. Nu maak ik er aanspraak op

Met een kopje thee nestel ik me op mijn favoriete plek in huis, de tuin is geen optie. Inmiddels knalt Nederlandstalige muziek uit de radio en hoor ik mijn buurmeisje mee zingen. Mijn idee om in de tuin te gaan zitten, moet ik loslaten. Ze hebben het in ieder geval gezellig. Ik besluit om het bos in te gaan en ben meer als twee uur weg, ik lees gauw de les en vertrouw erop dat deze onderweg ‘binnen’ zal komen. En ik neurie tussen de hoge grassen en fleurige boerenjasmijn:

Dit is het pad van overvloed.

Bewustzijn komt op en gaat weer onder

Uiteraard is het niet nodig om iets te doen, zoals wandelen of mediteren, om je te herinneren wie je bent. Maar oefening in allerlei vormen kan onze mind even koest houden. De mind is dan tevreden, het heeft iets om handen. En ondertussen komt bewustzijn op en gaat weer onder. Wanneer we dit aanvaarden, dat het niet blijvend is en dan we het niet hoeven vast te houden, worden we vrij. We kunnen ons dan de Hemel herinneren en aanspraak maken op wat ons reeds gegeven is. Het lijf ontspant. Ik begin weer te zingen: ik ben het pad van overvloed…

Ook ervaren? Doe de workshop of de Meditatie voor beginners:
Workshop Ruimte, Grenzen en Relaties – 18 juni om 9.30-11.30 uur &
Antwoorden op vragen – 18 juni om 20.30 uur
info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie