Neem afscheid van je slachtofferschap en leef licht en vrij

Vanaf het moment van ontwaken, neemt onze mind de leiding en oordeelt het over elke situatie en over elk moment. Het bepaalt wat we voelen, het bepaalt de keuzes die we maken en dit op basis van ervaringen uit het verleden. Maar het verleden is voorbij…

Ontsnap aan het slachtofferschap van je innerlijke en uiterlijke wereld

De innerlijke wereld, je denken, je mind is de oorzaak van de uiterlijke wereld. Geloof je in schuld, geloof je in zonde, geloof je in je eigen beperktheid, zwakheid en begrensdheid, dan ervaar je deze in de uiterlijke wereld. Geloof je dit over de ander, idem dito. Geloof je dat je je moet indekken, moet verdedigen, op je hoede moet zijn, dan krijg je te maken met aanval.

Tijd voor een nieuw begin

Bij elke gedachte aan kleinheid, zwakheid, schuld, zonde, tekort en angst kunnen we onze waarneming transformeren en ons bewustzijn verruimen. We kunnen onze verkeerde waarneming aanbieden en ‘op het altaar leggen’. We nemen afscheid van onze vergissingen, we halen de oorzaak weg en het gevolg verdwijnt:

Iets wat werkelijk van mij is, kan ik nooit verliezen
Iets dat niet echt van mij is, kan ik onmogelijk vasthouden
En als dit niet de bedoeling is, dan komt er iets beters voor in de plaats

Vrijheid is een keuze

En dan kunnen we ontspannen en de stress en het slachtofferschap loslaten. Er ontstaat meer vrede, meer vreugde en meer vrijheid in ons leven, op verschillende levensvlakken. Dus begin nu, begin vandaag nog en zet stress en angst om in het tegendeel. Transformeer je denkgeest. Je leert het in de Een-daagse Transformatie Training Licht en Vrij Leven, elke 4-de donderdag van de maand, maar liever thuis aan de slag; zie bovenstaande meditatie.

Samira Ahale, Auteur De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie