Liefde en angst kunnen nooit samenwonen – Les 163 – The Course

Ik heb toch wel een momentje nodig in de ochtend om vanuit de slaapdroom over te schakelen naar de waakdroom. Het lijkt alsof de gebeurtenissen aan mekaar gekoppeld zijn en de afscheiding van deze droomtoestanden een illusie is. Beiden voelen als niet werkelijk. En dat zijn ze ook…

Vandaag wil ik zien dat ik vrij ben

Allerlei verhaaltjes komen langs en mijn geest bevindt zich in de toekomst en in het verleden. Terwijl het lichaam op de automatische piloot het ochtendritueel uitvoert, merk ik dat mijn geest bezig is met dingen die voorbij zijn en met zaken die ik nog moet regelen. Het geeft onrust en ik ga zitten. Onrust is jezelf vasthouden in gevangenschap en vermits ik vrij ben, immers, ik ben zoals God mij geschapen heeft, moet ik deze misvatting corrigeren.

Er is geen dood, de Zoon van God is vrij

Telkens wanneer we ons identificeren met het lichaam en met het personage en wanneer we in het verleden en de toekomst leven, kiezen we voor de dood. Voor The Course is de dood niet het einde van het lichaam, maar een misvatting in de denkgeest. De dood is niets anders dan je werkelijke bron vergeten en denken dat je los van God of van het Al-Ene staat. De dood is de staat van afgescheiden zijn van de oorsprong. Het is als een verloren kind die niet weet hoe het thuis moet komen. Maar we kunnen vandaag een grote stap zetten door onze onvrede waar te nemen en tegen onszelf te zeggen:

Er is geen dood. De Zoon van God is vrij.

(Straks ben ik te gast bij Babette op Noord van rtv radio noord, tussen 9 en 12)

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie