Leer te geven zoals je ontvangt – les 158 The Course

Het is inmiddels 22 ramadan en ik lees de les uit The Course. Vandaag zal ik leren geven zoals ik ontvang. Maar hoe kan ik geven wat ikzelf niet bezit? Ik zal het toch eerst aan mijzelf moeten geven. Deze les gaat niet over het weggeven van materiële zaken. Het gaat over het geven van iets waar we allen, tot in het diepste van onze ziel, naar verlangen.

Zoals ik mezelf zie, zie ik de ander

Ik sluit mijn ogen en adem diep in. Ik word me bewust van een plek in mijn denkgeest die niet van deze wereld is. Er is nog steeds een deel in mij wat gelooft dat ik het alleen moet doen en dat mijn zorgen anders zijn en op zichzelf staan. Dat ik afgescheiden ben van de ander. Immers, mijn mind vertelt verhaaltjes over speciaalheid. Mijn mind vergelijkt, oordeelt, zoekt opvulling voor de leegte, heeft geen geduld en geen vertrouwen en is altijd bezig met de toekomst of met het verleden. Bovendien verandert het elke tien minuten van richting zodat tegenstrijdige gedachten mij in een greep van onrust houden. Ik kan nu kiezen om voorbij de mind te kijken en mijn geloof hieruit weg te nemen.

Het beste moment om te oefenen, is altijd nu

Ik laat mijn mind achter me en stop met jachten en jagen naar wereldse erkenning. Ik besluit om het Zelf in mij te erkennen. Er is nu geen ruimte meer voor angst want Liefde, wat het Zelf is, kent geen tegendeel. Ik hoef me niet meer te vergelijken met een ander. Ik hoef niets te bewijzen, want er is geen ander dan het Zelf. De afscheiding is een vergissing. En angst is waanzin, nu ik weer weet wie ik ben. En daarom zal ik vandaag leren geven zoals ik ontvang.

Samira Ahale Auteur De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie