Ken uzelf, iets anders valt er niet te zoeken – The Course 171-172

De komende dagen staan in het teken van het herhalen van les 151 tot en met 170 waarin de essentie erg duidelijk is: stop met je tijd te verdoen aan zoeken naar vrede buiten jezelf en besef dat alleen jij en jijzelf de bron bent van vreugde, vrede, vrijheid en overvloed. 

Wonderen zijn natuurlijk

Heb je het filmpje gezien waarin Ronaldo in volledige duisternis gedaagd wordt om doelpunten te scoren? Het is fenomenaal en uitzonderlijk, zou je zeggen. En toch is het heel eenvoudig volgens de neuro-wetenschap; je zou duizend uur aan oefening nodig hebben om net als Ronaldo in volledige duisternis doelpunt na doelpunt te scoren. Het is dus een kwestie van oefenen. Hiervoor heb je nodig: motivatie (waar doe je het voor?) en discipline (elke dag opnieuw beginnen) en tijd (prioriteit, jij bent immers de baas over je dag).

Leg je wapens neer, stop met zoeken, je bent er al…

Ben je verbonden met wie je werkelijk bent of identificeer je je met een slap aftreksel wat ego heet? Het eerste laat je zien dat er geen problemen zijn. Je eenheid met de goddelijke essentie is een feit. Een weten waar geen twijfel kan zijn. Want waar liefde is, is geen ruimte voor angst. Er is geen zoektocht, je hoeft je noch te verdedigen, noch aan te vallen. Er is geen ander.

Het andere brengt je het ene moment vreugde en tien minuten later kan deze vreugde omslaan in onrust. Je bent afhankelijk van allerlei omstandigheden en voorwaardelijke relaties, op gebied van werk, vriendschap, de liefde. Oefen duizend uren en begin vandaag nog:

God is louter liefde, en dus ben ik dat ook. 
Les 171: Alle dingen zijn een weerklank van de Stem namens God en De macht om te beslissen is aan mij (herhaling 151 en 152)
Les 172: In mijn verdedigingsloosheid ligt mijn veiligheid. Ik ben een van de dienaren van God (herhaling 153 en 154)

Tijd voor een nieuw begin? Download deze Vlaams gesproken meditatie: 

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie