Je bent niet wat je gemaakt hebt – Les 162 – The Course

Misschien denk ik dat ik harder moet werken, om een completer mens te zijn, of dat ik heel hard heb gewerkt en nu completer ben…het is allemaal niet waar, zegt deze les. Want Ik ben zoals God mij geschapen heeft.
Dus wat ik ook over mezelf denk, het verandert niet wie ik ben? Het maakt niks uit? Wat een opluchting! Als ik blijf zoals God mij geschapen heeft, dan ….

Dank u dank u dank u

kan ik dankbaar zijn. Dan kan ik opgelucht achterover leunen. Dan kan ik de verhaaltjes in mijn hoofd doorzien als verhaaltjes. Ze zijn niet waar. Want ik ben en blijf zoals God mij geschapen heeft. Het ego beweert uiteraard het tegengestelde. Je moet vooral niet jezelf zijn en de vrede, vreugde en vrijheid daarbuiten zoeken in erkenning, roem, status, bezit, een mooi lichaam, gezondheid. Maar vandaag kunnen we samen in vreugde vieren dat we blijven zoals God ons geschapen heeft.

Wat voor vergissingen je ook hebt begaan, de waarheid over jou is onveranderd.

De Nacht van de Beslissing

Het is vandaag 26 ramadan en de nacht van 26 op 27 ramadan is een waardevol moment voor vele moslims. Deze nacht is waardevoller als duizenden maanden samen en daarom wordt de hele nacht God vereerd met gebeden en smeekbedes in de moskee. Er worden maaltijden gedeeld en mensen blijven op tot het ochtendgebed. Voor mij zal deze Nacht van de Beslissing (Lailat-ul-Qadr) in het teken staan van mijn bevrijding van illusionaire zonden, zodat ik me kan herinneren wie ik ben. Zodat ik jou kan zien zoals jij bent:

Zonder zonde, zonder schuld
Vrij en volmaakt
Liefde

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Je bent niet wat je gemaakt hebt – Les 162 – The Course — 2 reacties

  1. Heel mooi Samira . Jij bent een heel mooi persoon en ben trots op jou. Bedankt dat je mij hebt geholpen. 😘

Geef een reactie