Je hoeft het niet alleen te doen – The Course 173-174

Soms kan ik mezelf zo moe maken en dan bedoel ik niet lichamelijk moe. De mind, mijn ego-zelf of onjuist zelfbeeld, oordeelt en maakt onderscheid in goed, fout, minder, meer, moeilijk, makkelijk. Ik heb veel aan de dagelijkse meditatie-lessen uit The Course en daarom begin ik elke dag met een heilig ogenblik; een moment van inkeer, van afstand nemen van onjuiste zelfbeelden om mij te herinneren wie ik werkelijk ben.

Ontspanning begint waar het oordeel wordt opgeheven

We willen niet terugvallen in onjuiste waarnemingen, gebaseerd op onjuiste zelfbeelden en daarom is oefening nodig. Ik ben dan ook blij met de herhalingslessen want ik wil me niet meer vergissen in wie ik ben. Ik ben klaar met angst, twijfel en onrust. In mijn woning is geen ruimte meer voor angst, want IK ben hier thuis.

Eindelijk…nooit meer alleen

Mijn innerlijke leraar, het Ik Ben, het Alles-wat-is, het Ik ben Bewustzijn, zal mij de weg wijzen als ik een stap terug doe en mij niet bemoei. Ik voel me zo ontroerd en huil van vreugde en geluk. Ik ben vrij, ik ben geliefd en ik word gedragen. Ik wentel mij in het heilig ogenblik in volledige dankbaarheid en zal vandaag geven wat ik ontvang: vrede, vreugde, vrijheid en vertrouwen.

4-minuten meditatie; Vlaams gesproken

God is louter liefde, en dus ben ik dat ook.

Les 173 van 22 juni: Ik doe een stap terug en laat Hem de weg wijzen en Ik ga met God in volmaakte heiligheid. (herhaling les 155 en 156)
Les 174 van 23 juni: Nu wil ik ingaan tot Zijn tegenwoordigheid en Vandaag leer ik te geven zoals ik ontvang. (herhaling les 157 en 158)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie