Ik ben niet het ego, het ego is mij niet – The Course

Het is 25 ramadan en als ik weer thuis ben na een weekendje weg, krijg ik zin om te tuinieren. Wat een potentie zit er in de aarde, in de wortels, in de planten. Ik verwijder wat ik niet mooi vind en terwijl ik lekker bezig ben, wordt het stil in mijn hoofd. Ook als ik weg ben, heb ik tijd om de dag te beginnen met The Course en omdat deze niet geschreven is in Jip en Janneke taal veranderen mijn blogs heel concreet in het bespreken van de dagelijkse lessen. Hier volgen de weekendlessen:

Les 160 – 9 juni
Ik ben Thuis. Angst is hier de vreemdeling

Mijn eerste social meeting deze ramadan is een personeelsfeestje van mijn partner; een leuke activiteit die afgesloten wordt met een barbecue. Misschien niet handig als je vast maar moet kunnen, dacht ik zo.
Tijdens de bbq kreeg ik vragen, een heleboel vragen. Het was niet leuk meer. Ik grapte dat een vaste regel is, dat men niet praat over het vasten terwijl men vast. Een enkeling begreep de hint, maar er waren zoveel mensen en ik belandde steeds weer in een vriendelijk vragenvuur. Ik voelde frustratie en nam afstand om bij mezelf te voelen wat er aan de hand was. Inzicht leidde tot handeling:

Het is onaangenaam om te oordelen. Oordelen geeft een akelig gevoel. Als ik oordeel over de situatie of over wat mensen zeggen of doen, oordeel ik over mijzelf. Wat ik eigenlijk doe is dit: Ik geef mijn woning van vrede op en laat een vreemde, het oordeel, plaatsnemen. Wat een rust en stilte toen ik mijn oordelen liet oplossen. Ik nam vroeg afscheid en mijn partner werd thuis gebracht. Ik had tijd voor pilates, een romantische film en lezen in The Course: Ik ben thuis en angst is hier de vreemdeling. Ik ben liefde en liefde en angst kunnen nooit samenwonen.

Les 161- 10 juni
Geef me jouw zegen, heilige Zoon van God

We bevrijden onszelf door de ander te zien zoals hij is. Niet een lichaam, niet een man, niet een vrouw, niet iemand met of zonder succes, niet iemand met of zonder status en niet iemand die, al is het uit goedbedoelde belangstelling, geschokt reageert op het feit dat vasten ook betekent, dat je geen water drinkt.

Deze les nodigt ons uit om voorbij de vragen, voorbij de oordelen, voorbij het lichaam te kijken naar de werkelijkheid; We zijn broeders uit hetzelfde licht. Maar soms is dit een hele uitdaging en dit is onze kans om te leren. We kunnen altijd om hulp vragen aan onze innerlijke leiding, want we hoeven het niet alleen te doen:

”Help me vandaag mijn broeder te zien zoals hij is. Help mij om mijn angst in de vorm van boosheid, woede, jaloezie en alle onvrede die ik op hem projecteer, los te laten. Ik zie de ander voor me en vraag in stilte: Geef me jouw zegen, heilige Zoon van God.”

Ik wens u een gezegende zondagavond.

Samira Ahale Auteur De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie