Ik ben hier thuis, angst is hier de vreemdeling – The Course 175 -176

Wat is het fijn om mijn personage volledig los te laten, al is het maar voor een enkel ogenblik. De dagelijkse lessen uit The Course helpen mij werkelijk verder; ik zie weer wie ik ben; compleet, heel en vrij. En ik zie ieder zoals ik mezelf zie, want mijn broeder is 1 met mij. Ik herhaal de lessen nu voor het vierde jaar en ik zie dat het zijn vruchten begint af te werpen. En blijkbaar moet ik mijn lessen en inzichten delen:

Neem je broeders hand, want dit is geen weg die we alleen gaan

Deze lessen gaan over het loslaten van het ego-zelf, gebaseerd op tekort, op angst, op onzekerheid en op eindigheid. Ze gaan over het losmaken van onze hechting aan het lichaam en het inzien dat we niet het lichaam zijn. Hierin ligt onze verlossing. Maar het is een enorme uitdaging om in het licht te blijven staan. Het ego is hardnekkig en wil ons laten denken dat we iets moeten doen, verbeteren, veranderen, verdienen omdat het gebaseerd is op angst en schuld. Het ego zal ons steeds leiden naar plekken waar we niets zullen vinden. Maar wanneer we ons herinneren wie we zijn, zien we anderen zoals ze zijn. We brengen licht, luchtigheid en vertrouwen aan ieder die we ontmoeten. We worden licht en vrij. Want waarom zouden we onszelf nog pijn doen?

4-minuten meditatie – Vlaams gesproken

God is louter liefde, en dus ben ik dat ook.

Les 175 van 24 juni: Ik geef de wonderen die ik ontvang, Ik ben thuis en Angst is hier de vreemdeling. (herhaling les 159 en 160)
Les 176 van 25 juni: Geef me jouw zegen, heilige Zoon van God en Ik ben zoals God mij geschapen heeft. (herhaling les 161 en 162)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie