Hoe maak je de juiste keuze?

Vrijheid = verantwoordelijkheid

Mijn hele leven was ik op zoek naar vrijheid en ik dacht dat iemand me daarbuiten zou helpen om vrij te worden. Ik dacht dat geld of een baan of een vriend of mensen mij zouden kunnen helpen om vrij te worden. Ik besefte niet dat ik alleen ikzelf de macht en de verantwoordelijkheid had om mezelf te bevrijden van de gevangenis in mijn hoofd. Van gedachten gebaseerd op angst, schaamte, twijfel en schaarste. Tot ik mezelf in een diepe dal tegen kwam en voelde dat ik het Zelf moest doen. Al die tijd rekende ik op mijn eigen kracht, mijn zwakheid, mijn ego-ik. En zolang ik geloof hechtte aan wat het ego mij vertelde, bleef ik slachtoffer en zou innerlijke vreugde, vrede en vertrouwen een onbereikbare droom blijven.

Hier, nu, dit is het juiste moment voor de juiste keuze

Je kunt wachten tot het juiste moment komt om te kiezen voor innerlijke vrede, vreugde en vertrouwen. Om liefde in je leven toe te laten, te ontvangen en uit te breiden. Maar het enige juiste moment is het nu. Los van resultaten en gebeurtenissen. Elk gevoel van onbehagen, groot of klein, is een afgeleide van je zwakke ego-zelf die wil dat jij alles gelooft wat het zegt. Doorzie het ego, zie dat het er is, maar haal je geloof er uit en het zal geen effect meer op je hebben. Het zal je innerlijke vrede niet meer verstoren, omdat jij weet wie je bent. En dan kunnen de sluizen zich openen…

Kiezen voor liefde

Liefde is vrijheid, waarheid, schoonheid, overvloed, vrijgevigheid en onvoorwaardelijkheid. Er is niets speciaal aan liefde. Liefde is de natuurlijke staat van zijn; een zaadje in de grond, zon, water, lucht en het ontstaat. Het wordt een bloem, een plant, een boom. Elke daad van liefde brengt meer liefde. Liefde kan alleen zijn om te scheppen als het ontstaat vanuit onze vrije wil. We moeten ook echt kiezen voor liefde. Het is een innerlijke keuze, elke dag wanneer we wakker worden. En elke keuze maken we Zelf.

Bemerk je nog steeds angst in je leven? Besef dan dat angst een vraag om liefde is. Leer dan om te reageren uit liefde, wanneer je je angstig voelt of geconfronteerd wordt met de angst van een ander. Wanneer we ons gekwetst voelen en onze oude pijn voelen, kunnen we ook weer kiezen voor liefde. Dat doen we door te vergeven of de schuld eruit te halen. We zeggen eigenlijk; ‘ik heb me vergist, maar kies nu opnieuw voor liefde, ik kies nu om mij te herinneren dat ik liefde ben.’ Zo maak je denkgeest schoon en maak je je vrij om nog meer liefde, vreugde, vrijheid en overvloed te ontvangen. Dus wanneer je je vandaag zorgen maakt, angstig voelt, twijfelt of schaamte of schaarste voelt, herhaal dan dit:

Ik ben liefde, Ik ben scheppend, Ik ben overvloedig
Ik ben onvoorwaardelijk aanwezig.

Samira Ahale, Auteur De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en het Kusjeshuis in wording.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie