Het platform voor De Spirituele Allochtoon

Opgroeien met een islamitische achtergrond in een westerse, christelijke maatschappij is voor menig kind niet makkelijk, vooral voor meisjes. Ik heb het zelf doorleefd en ken de kloof tussen beide culturen als geen ander. Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Jaren ben ik op zoek geweest naar mijn eigen weg. Hoe dacht ik over bepaalde regels van het geloof, hoe dacht ik over beperkingen uit mijn cultuur? En wat wou ik loslaten of behouden en doorgeven aan mijn kinderen? Waar hecht ik wel waarde aan omdat het mijn leven verrijkt? Hoe mijn weg er ook uit zou zien, ik wist dat het een weg zou zijn die ik Zelf zou uitkiezen. Want ik wist dat ik in essentie vrij was. Vrij om te kiezen. 

Ik bepaal mijn weg

Ik ben geen anti-moslim en geen niet-moslim. Ik ben nergens tegen of voor. Ik zie mijzelf als bewustzijn in een menselijke ervaring. En als bewustzijn heb ik een voorkeur. En dat is van menselijke ervaringen genieten waarin liefde centraal staat. Waarin vreugde, vrijheid en vrede op alle gebieden in mijn leven een vanzelfsprekendheid is.
Ik nodig je uit De Spirituele Allochtoon te volgen als je je geroepen voelt om je verhaal te delen, vragen te stellen, te leren en je te laten inspireren. Ook autochtonen die dergelijke religieuze en culturele dogma’s herkennen zijn van harte welkom.
Op dit platform zal ik elke dag een les met jullie delen uit Een cursus in wonderen, in een filmpje, blog of audio. Deel je vragen, deel je verhaal. Laten we leren en delen in wederzijds respect.
Bestel nu je boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij of volg de Spirituele Allochtoon nu op Facebook 
Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie