Het ego en wie je werkelijk bent kennen elkaar niet – The Course 179-180

De lessen uit The Course zijn lessen in het transformeren van de denkgeest met als doel onze eenheid met de bron te herinneren en de verbinding met onze innerlijke stem en innerlijke leraar te herstellen. We geven de illusie van onze zogenaamde ego-controle en valse zelfbeelden op, want we weten inmiddels dat ze slechts tijdelijk vrede geven. Vandaag herhalen we les 167 tot en met 170 van 27 en 28 juni met de kern God is louter liefde, en dus ben ik dat ook, zodat we 30 juni met de nieuwe lessen verder kunnen.

Het trainen van de denkgeest

The Course spoort ons aan om onze eenheid met de schepper in elke bezigheid en op elk moment van de dag te herinneren, zodat we het idee van alleen zijn, van afgescheiden, zijn kunnen loslaten. We willen vrede, vrijheid, vreugde en vertrouwen in ons leven, nietwaar? Waarom pakken we de genade die ons gegeven is, niet op en beginnen we nu met onszelf te bevrijden?  Laten we vandaag onze denkgeest leegmaken en afscheid nemen van negatieve gedachten, zodat we ruimte maken voor de waarheid.

Het doel van de denkgeest

We willen ons herinneren wie we zijn door te zien wat we niet zijn. We zijn niet een lichaam of het ego. Als we denken een lichaam te zijn dan gaan we uit van een tekort aan liefde wat zich in allerlei levensvlakken uit; relaties, werk, gezondheid, geld. Lichamen of ego’s zijn gebaseerd op voorwaardelijkheid en op concepten; dit zijn heilige huisjes die op instorten dreigen. We moeten te hard werken om ze overeind te houden. Het doel van de denkgeest is onze eenheid herinneren met wie we zijn. Daarom trainen we onze denkgeest; elk uur van de dag een minuut of twee, in de ochtend vijf minuten en in de avond vijf minuten, en als het kan iets langer:

God is louter liefde, en dus ben ik dat ook.

Les 179 van 28 juni: Er is een leven, en dat deel ik met God en Uw Genade is mij gegeven. Nu maak ik er aanspraak op. (herhaling les 167 en 168)
Les 180 van 29 juni: Door genade leef ik. Door genade word ik vrij en Er schuilt geen wreedheid in God en evenmin in mij. (herhaling les 169 en 170)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie