Geef de wonderen die je ontvangen hebt – Les 159 The Course

Deze les lijkt op de les van gisteren. We worden aangespoord om de wonderen die we ontvangen hebben, weg te geven. Maar we kunnen niet weggeven wat we niet hebben. We denken dat we geen wonderen hebben ontvangen, maar daarin vergissen we ons. Alle kennis en alle gaven liggen in ieder wezen, maar ze kunnen pas werkelijk ontvangen worden wanneer we ze weggeven.

De wereld die we zien vanuit visie

We zien een troebele wereld die onszelf in gebroken stukken laat zien, zegt The Course. We geloven in zonde en schuld want we oordelen. We oordelen over de ander en daarmee oordelen we ook over onszelf. We houden onszelf gevangen in een wereld van verhaaltjes maar we kunnen onszelf bevrijden hiervan. Door naar de wereld te kijken met andere ogen. Door te beseffen dat we allen Een zijn en dezelfde oorsprong hebben. Die oorsprong is ons Thuis, waar we, wanneer we lijden, naar kunnen terugkeren.

We kunnen kiezen om met visie naar de wereld te kijken. Zodat we de schatten die we diep in onze denkgeest hebben, kunnen delen aan ieder die ons pad bewandelt. Daarom zal ik vandaag een poging wagen om, aan ieder waar ik aan denk en ieder die ik ontmoet, deze wonderen aan te bieden door zonder oordeel te kijken naar mijn broeder en dezelfde goddelijke essentie in de ander te zien. En ik vraag hulp aan mijn innerlijke leiding, want ik vertrouw niet op mijn eigen kracht;

Laat me vandaag de wonderen geven die ik ontvangen heb. Laat me zien dat ik rijk ben.

En Anja Boers, dank je wel voor het wonder. 

Samira Ahale Auteur De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Geef de wonderen die je ontvangen hebt – Les 159 The Course — 2 reacties

  1. Het genoegen EN het wonder waren GEHEEL wederzijds! Dankjewel voor het verspreiden ervan. Dat het vele harten mag raken en openen, al was het maar voor een fractie van een seconde..

Geef een reactie