Wie de waarheid zoekt, kan nooit falen

Het is 7 ramadan. Voor mij de vierde dag dat ik vast, omdat met de nieuwe maan ook mijn menstruatie kwam. Volgens de regels zou ik onrein zijn, en dan telt het vasten niet. Ook hoef ik de vijf gebeden niet te doen. Dat was altijd een lekkere bijkomstigheid trouwens. Het voelde als verlof. Even rust. Want vijf keer bidden is echt veel. Ik heb het jaren gedaan. Uit verplichting, uit gewoonte en uiteindelijk uit schuld. Tot ik op zoek ging naar de waarheid.

Het lukt altijd

De wereld bestaat uit concepten en het is zeer menselijk om regels te hebben en rituelen. Om kaders te ontwikkelen voor goed en fout. Het geeft een zekere rust. Geen discussies, maar ook geen ruimte voor filosofisch geklets. God heeft allang besloten en we moeten het er maar mee doen. Soms wou ik dat ik net zo kon denken. Lekker makkelijk. Het is zwart of het is wit. Geen grijs gebied. Maar ik wist dat er meer was en voelde al heel vroeg dat ik nooit schuldig kon zijn. Wat had ik fout gedaan om te moeten vrezen voor Gods toorn? God is liefde en ik voelde zijn aanwezigheid in het diepst van mijn ziel. Later begreep ik, dat God alles is. God is het bewustzijn. God is het ‘ik ben’.  God, ben ik.

Vlaams gesproken 4 minuten meditatie

Niet een lichaam, maar vrij

Ik ben niet een lichaam, ik ben vrij. Als ik niet een lichaam ben, dan ben ik onsterfelijk. Als ik niet een lichaam ben, dan ben ik onbegrensd. Als ik niet een lichaam ben, dan ben ik vrij. En vanuit vrijheid doe ik de dingen die ik doe. Bidden of niet-bidden, het heeft geen betekenis. Vasten of niet-vasten, het maakt niets uit. Dus doe ik wat goed voelt. Wat me vreugde geeft. In de wetenschap dat het allemaal niets uitmaakt. Ik word er niet beter door. Ik word er ook niet minder van, als ik ze nalaat te doen.  En dit voelt verrekte goed!

Het vereist dapperheid, moed en vertrouwen om het grijze gebied te ontdekken. Maar het loont. Je krijgt er de Hemel voor terug. Je ontdekt ineens dat je veilig bent. Beschermd. En je leert steeds beter te luisteren naar die gids die je naar de waarheid leidt. Want wie de waarheid zoekt….kan nooit falen.

Samira Ahale
Auteur van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij 

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie