Hoe overstijg je beperkingen, hoe doorbreek je de cirkel van angst?


Het was niet makkelijk afgelopen jaren als alleenstaande moeder met financiële zorgen en geen steun van familie. Financiële zorgen zijn slopend en eenzaamheid is killing. Toch heeft deze periode in mijn leven mij verrijkt. Ik moest creatief zijn om rekeningen te kunnen betalen, om kinderfeestjes te geven en om mijn kinderen het gevoel te geven dat er genoeg was. Ik kwam mezelf flink tegen maar wist, dat ik het nodige op te ruimen had. Het resulteerde in opleidingen, het helpen van mensen om licht en vrij te leven en mijn eerste boek: De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij (De Boekshop)

Het voelt alsof ik een lange innerlijke reis achter de rug heb. Ik heb de oorzaak van mijn onvrede in het licht gebracht. Ik ben het vergevingsproces aangegaan met de bereidheid; het moet nu anders, het kan ook anders!
Ik heb de negatieve cirkel van angst, zorgen en tekort kunnen doorbreken. Ik heb het kunnen omkeren. En dit kan jij ook!

De wereld die ik zie bevat niets wat ik verlang

Elk verlangen heeft een onderliggend verlangen en elk verlangen bindt ons aan de wereld. Maar de wereld bevat niets wat we werkelijk willen. Omdat onder elk verlangen, hoe verschillend van vorm, steeds dezelfde essentie ligt. We willen weten, voelen en horen dat wat we ook doen, wat we ook zeggen, wat we ook hebben of niet hebben, dat er altijd evenveel van ons gehouden wordt. Dat we altijd thuis kunnen komen. Dat we welkom zijn.

In eerste instantie zullen we onszelf moeten accepteren en liefhebben, onvoorwaardelijk. Ben jij bereid jezelf lief te hebben, zonder voorwaarde?

Het waardeloze heeft niets te bieden. En het waardevaste kan niet gevonden worden in waardeloosheid. (Een cursus in wonderen, les 128, 4-4:5)

De waarheid is altijd overvloedig

De ware liefde, de felbegeerde baan, het grote geld, het mooie lijf…
Wil je vrede, dan moet je je innerlijke houding onderzoeken en bereid zijn om anders waar te nemen. Want vrede is een innerlijke zaak. Net als liefde en rijkdom en overvloed. Verander de oorzaak die gelegen is in je waarneming en zie de wonderlijke transformatie gebeuren. En als ik het kan, dan kan jij het ook!

Transformatie, verandering, start in je manier van waarnemen. Leer het met deze meditatie. Vlaams gesproken

Ik heb zonet heerlijk gewandeld in het prachtige Paterswolde. Ik zie ruimte. Ik zie groei. Ik zie leven. Ja…

De waarheid is overvloedig. Wie ziet en erkent dat hij alles heeft, heeft geen enkele behoefte. (Een cursus in wonderen, T1,IV.3:4-5)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie