Hoe kun je loslaten als je niet weet hoe?

Als ik afgelopen jaar iets geleerd heb, dan is het wel hoe belangrijk mijn waarneming is. En hoe belangrijk het is dat ik de stilte opzoek in mezelf. Die stilte is in het begin ver te zoeken. Maar gelukkig is bereidheid de sleutel; het willen, het toelaten, bereid zijn voor een positieve verandering in je leven.

Ik heb een tijd geleden enkele meditaties opgenomen voor cliënten die deze als hulpmiddel en als herinnering thuis konden beluisteren. ‘s Avonds voor het slapen gaan, of ‘s ochtends bij het waken. Nu ook voor jou beschikbaar in de Boekshop:

Meer liefde, vreugde en vrijheid in je leven

Een leven vrij van concepten, gedachten en oordelen. Een licht leven biedt ruimte voor nieuwe en mooie dingen, los van het verleden. En je hoeft er geen pelgrimstocht voor te ondernemen. Hoewel dat leuk kan zijn, een uitdaging en erg leerzaam en verrijkend. Hoogstwaarschijnlijk zal ik die ondernemen. Maar de ware tocht is de reis naar binnen en dat kan ook terwijl je nu hier bent. Het middelpunt in je gezin, de ijverige werknemer of enthousiaste werkgever. Het maakt niet uit wat je doet of waar je bent. Het gaat steeds om hoe je als waarnemer, getuige kijkt naar het grote beeldscherm wat leven heet. Kun je kijken zonder vertroebeld te raken door het verleden?

Bij mezelf merk ik een verschuiving. Waar ik eerst de ochtend startte met stille meditatie (dus echt gaan zitten bij mezelf en de gedachten waarnemen en de gevoelens die eruit volgden, tot ik in de leegte kwam en bij mijn bron van vreugde), mediteer ik nu de hele dag door. Het is een staat van zijn geworden. Na elke gebeurtenis die werkelijk lijkt, kan ik afstand nemen en als getuige, als waarnemer, de situatie benaderen. Ik maak het niet persoonlijk meer. Ik maak de droom niet meer werkelijk. Het leven is een toneelstuk en ik ben de hoofdrolspeler. Ik weet waar ik vandaan kom. Ik weet dat eenheid mijn oorsprong is. En wanneer ik me dit herinner, voel ik mij fijn, voel ik vertrouwen, voel ik vrede, voel ik me licht…en vrij.

Wat je wordt, is God. Wat je wordt, en al bent, is Goddelijke essentie. Je herinnert je dat je niet een lichaam bent. Maar bewustzijn. De Getuige. Het Ik Ben. En vanuit deze perceptie is niets je te moeilijk. Dan worden alle beslissingen die je te maken hebt, even makkelijk en even juist als ademen.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie