Hoe je moeiteloos een vreugdevol en overvloedig leven krijgt

Vanmiddag lag ik heerlijk op mijn buik in de tuin met een schriftje en een pen. Ik schreef 5 dingen op die ik de afgelopen 5 jaar heb gedaan die tot meer vreugde, vrijheid en overvloed leidden. Ik ben dankbaar en erken met deze oefening mijn kracht tot manifesteren. Een kracht die ieder in zich heeft. Want wij zijn scheppers!

Vaste inkomsten loslaten voor het nieuwe onbekende

In 2013 ben ik gestopt met de pilates lessen in Groningen en heb ik afscheid genomen van een vaste opdrachtgever. Ik liet vaste inkomsten los om in Eelde-Paterswolde, mijn eigen dorp, pilates lessen te geven. De eerste aanmelding gaf mij het vertrouwen dat er meer klanten zouden komen. Ik begon met 1 deelnemer. Er kwamen meer klanten en de groepen raakten vol. Sommige deelnemers volgden me uit Groningen hierheen. Ik kreeg meer rust en dat is wat ik nodig had, als alleenstaande moeder.

Ik had een problematische relatie met mijn ex en co-ouderschap was voor ons geen oplossing. Het was na de scheiding nog steeds een strijd. Ik had geen steun van familie en voelde een grote verantwoordelijkheid op mijn schouders rusten. Ik moest het alleen doen, en daarom was het belangrijk dat ik goed voor mezelf zorgde. Na het diepe dal en de burn-out moest ik zorgen voor stabiliteit in mijn leven. Ik liet mijn ambities vallen en ging mij focussen op 1 ding: thuiskomen. Thuiskomen in mezelf. Rust vinden. Niet meer jachten, jagen. Maar vrede vinden. Vrede en acceptatie.

Schrijven is jezelf lezen

Ik ben meer gaan schrijven en de inhoud van mijn blogs veranderde. Ik vond het eerst eng om me anders te profileren als een pilates juf. Het was net of ik op toestemming wachtte. Ik was het kind wat geen erkenning en aanmoediging kreeg van haar moeder en vader en dit belemmerde mij nog steeds als volwassene. Door mijn innerlijke groei zette ik kleine stappen. Ik had geen toestemming nodig om gelukkig te zijn. Om een fijn leven te hebben. Om het goed te hebben. Ik was het gewoon waard. Ik hoefde niemands goedkeuring. En dus ging ik schrijven en het bracht vele mooie dingen.

De Spirituele autolyse van Jed Mckenna als wondermiddel

Er volgde een periode van heel veel leren. Leer-therapie mindfulness, dagelijkse lessen uit Een cursus in wonderen, boeken lezen over non-dualiteit en de spirituele autolyse van Jed Mckenna. En toen kwam de opleiding ik-grensbewustzijn, van de auteur Nick Blaser die ook het voorwoord in mijn boek schrijft, op mijn pad. In deze opleiding heb ik veel persoonlijke trauma’s verwerkt, uit mijn jeugd, uit mijn huwelijk, scheiding. Ik heb mijn grenzen gelegd, stevig gemaakt en ruimte gemaakt voor wat vreugde geeft.

Mijn kinderen op de eerste plek, prioriteiten stellen

Ik voelde mijn innerlijke kracht. Ik voelde dat ik een betere moeder kon zijn. Mijn kinderen konden weer kind zijn en dit was een goed teken. Er kwam een periode waarin zij extra begeleiding kregen en waarin zij voorop stonden. Ik vertrouwde erop dat ik steeds genoeg zou hebben om mijn rekeningen te betalen. Want innerlijke rust is niet te koop. Ik leerde te luisteren naar mijn innerlijke stem en die vertelde me, dat ik op mijn eigen benen moest staan. Ik gaf het thuis coachen op en durfde de grote stap te zetten; het huren van een eigen praktijk! Vanuit het niets kwam een opdrachtgever waardoor ik me geen zorgen hoefde te maken om de huur. Het leek de bedoeling, alles werkte mee. Inmiddels heb ik een uniek coachingstraject ontwikkeld die vruchten afwerpt en jaren aan therapie kosten bespaart. Zie Mini Mindfulness in 3D.

Mijn eerste boek is verschenen!!!

Al deze ervaringen en inzichten leidden tot het schrijven van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Vanuit mijn Marokkaans-Islamitische opvoeding waren er een heleboel beperkte overtuigingen. Ik beschrijf de stappen die ik heb gezet om uit diepe dal te komen, waarin ik vast zat in slachtofferschap en zelfmedelijden. De lessen uit Een cursus in wonderen (non-dualiteit) zijn een belangrijke inspiratiebron en maar ook het energetisch werk met chakra-bewustzijn heeft me verder geholpen. Ik kan daardoor laten zien dat succes een keuze is en dat wijzelf steeds de bron zijn van overvloed, vreugde en vrijheid. Het boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk vrij, is overal te koop. Wil jij een gesigneerd exemplaar ontvangen, dan kun je deze kopen op mijn website in De Boekshop.

Welke 5 dingen heb jij afgelopen 5 jaar ondernomen, die meer vreugde brachten in jou leven?
Deel ze hier met mij en de wereld en erken jezelf. Je doet veel meer als dat je denkt. Je doet het echt goed.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie