Eindelijk geen beperkingen meer, eindelijk vrij

De grote spiegel is weg. Eindelijk, na zoveel jaar. Toch liep ik er nog geen half uur later heen om mijn beperkt zelfbeeld te bekijken. Uit gewoonte. Maar ik zag slechts een blauwe muur en enkele schroeven. ‘Wat moet ik nu met deze leegte?’, vroeg ik mijzelf af.

Een nieuw begin

Het is leeg. Ik kan niet meer naar mezelf kijken, of naar het beeld van wie ik denk te zijn.
Ik denk aan alle spiegelmomenten. De spiegel is weg en neemt haar geheimen mee. Om nieuwe geheimen op te nemen. Maar niet de mijne meer. Ik ben vrij.

Het verleden is echt voorbij. Want ik weet nu eindelijk heel zeker, dat ik niet een lichaam ben. En dit voelt zo vrij. Vrijheid is vreugde. Vrijheid is overvloed. Vrijheid is … thuis komen.

Samira is ontmaskerd. Een idee. Een concept. Een samenraapsel van herinneringen, overtuigingen, idealen… En om dit als bewustzijn te ervaren, is wonderlijk. Mens zijn is best leuk.

Je hoeft niets te doen

Een taske koffie drinken met Chris Alfons in mijn praktijk, zo begint de ochtend vandaag. Chris is presentatie-trainer en leert mensen in 1 dag zichzelf optimaal presenteren. Ik heb een uurtje de tijd, want ik heb yin yoga op de planning staan. Bij yin yoga lig of zit je drie minuten lang in een bepaalde houding. Verder hoef je niets te doen. En gek genoeg gebeurt er daardoor heel veel.

Het is ook een les uit Een cursus in wonderen; ‘ik hoef niets te doen’. Deze les zegt dat je geen ego-plannen hoeft te maken. Dat je je niet hoeft in te dekken voor wat er mogelijk in de toekomst staat te gebeuren. Er is geen verleden, noch een toekomst. Alleen maar het eeuwig durende nu en de keuze die je kunt maken. Angst en afscheiding, of liefde (vertrouwen) en eenheid. Je handelingen laten zien waarin je gelooft. En dat wat je gelooft, dat zal geschieden. Dat zul je naar je toe brengen want zo werkt de universele wet voor iedereen, of je erin gelooft of niet; Je wordt wat je denkt. Jij schept je werkelijkheid. En dit doe je altijd in het nu. En daarom is het belangrijk dat je NU op de juiste manier leert kijken zodat je de juiste keuzes maakt. De juiste keuzes brengen altijd meer vreugde, vrijheid en vrede:

In mijn boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij leer je jezelf vrijmaken van dogma’s, overtuigingen, en een beperkt zelfbeeld op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Verkrijgbaar bij: mijn Boekshop, bol.com, Van der Velde boekhandel, Readshop Eelde, Uitgeverij Booklight, Boomker Boekhandel Haren, boekenroute.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Eindelijk geen beperkingen meer, eindelijk vrij — 1 reactie

Geef een reactie