De enige oplossing voor al je zorgen

Vandaag is een dag om illusies naar het licht te brengen, zodat ze kunnen worden opgelost. Alle gedachten die voortkomen uit kleinheid, angst, schuld, schaamte, sterfelijkheid, vreugde, pijn, trots en boosheid,…kunnen vandaag terzijde worden gelegd. Ze zijn een vergissing. Maar vergissingen hebben wel gevolgen in de illusie. Als je denkt dat je iets bent, dan zul je vanuit dit ‘iets’ je beslissingen nemen. En daarom is de vraag telkens weer:

Ben ik het lichaam of ben ik de getuige, wie beslist?

We worden ouder. We zien mensen ziek worden en doodgaan. Na al die jaren en al die slimme mensen is er nog steeds oorlog. Wat hebben mensen geleerd?

We worden ouder. We kijken om ons heen en zien teleurstelling: Had ik maar een ander verleden, andere ouders, meer steun, meer liefde…was ik maar in een ander land geboren…dan had ik wel zus..of zo…

Er is een onvrede die we tijdelijk kunnen wegpoetsen. En het ego-zelf, de mind, is er heel snel bij om haar oordeel te vellen; ‘Zie je wel….’? En omdat we bang zijn dat het ego gelijk heeft, duwen we de ego-stemmetjes ver weg.

Alleen van de verlossing kan worden gezegd dat ze geneest

De wereld kan ons niet blijvend gelukkig maken. Dat zegt de les van vandaag uit Een cursus in wonderen, die me diep raakt. Ik voel de tranen over mijn wangen lopen en herhaal met een zekere vreugde; ‘de wereld kan mij niet blijvend gelukkig maken’.


Als je hierop klikt, kom je eerst in De Boekshop, daar staat uitleg over deze meditatie.

Laten we vriendschap sluiten met de wereld en haar onvolmaaktheid. Want wat gaat aan de wereld vooraf? Is het niet de getuige? Het ‘ik ben’? God. De Bron. Het iets wat niet het lichaam is? Laat de wereld los, het zal je niet blijvend gelukkig maken. Ik voel zoveel vreugde bij deze waarheid. En daarom wil ik jou zeggen: ‘Ontdek het geluk wat je steeds geweest bent. Ontdek de kracht die je bent. Ontdek je waarde. Want

‘vergeving is de sleutel tot geluk en vergeving biedt alles wat ik wens.”
(Een cursus in wonderen, les 141 – 21 mei)

Samira Ahale
Auteur De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie