Wanneer ben je succesvol?

Toen ik zeven jaar geleden als gescheiden en alleenstaande moeder mijn intrek nam in mijn eigen huisje, had ik maar 1 doel voor ogen:succesvol zijn. Ik zou heel hard werken, een succesvolle onderneemster worden en dan pas, dan pas zou ik durven liefhebben. En zolang dit niet gebeurde, was ik de liefde gewoon niet waard.

Succesvol zijn

Zeven lange jaren heb ik mezelf binnenste buiten gekeerd. Ik werkte hard en had een doel voor ogen. Ik probeerde verschillende wegen uit en het ene werkte beter als het andere. Ik ontmoette interessante mensen en ontdekte dat er veel hulp aanwezig was. Er waren mensen die mij steunden, die in mijn geloofden, die naar me luisterden. Ik werd gezien.

Ik werd al heel snel verliefd en deze liefde was wederzijds. Voor het eerst in mijn leven genoot ik van de goddelijke liefdestroom die tussen twee mensen tot stand komt, wanneer het zo moet zijn dat twee zielen elkaar ontmoeten. Ik was dus wel liefde waard, ook al had ik geen cent te makken.

Ik voelde me rijk met de natuur zo dichtbij en de tijd die ik had om te wandelen en te hardlopen. Ik raakte ontroerd van het zien van hertjes op de vroege ochtend en op een dag, toen ik tijdens het hardlopen heel nodig de bosjes in moest, sjokte een grote uil een paar meters van me vandaan. Een echte oehoe. Rijkdom was echt overal!

Dus wat is succesvol zijn?

Het zijn niet de grote dingen, de roem en de erkenning in de wereld. Nee, ik leer nu dat succesvol zijn alles te maken heeft met vredig zijn. Met verbonden zijn met waar ik nu ben en met mijn innerlijke vrede. Naar bed gaan met het idee dat alles is zoals het is en dat het zo moet zijn. Dat ik in niets alleen ben. Maar verbonden ben met jou en alle uitingen van liefde. Succesvol zijn is liefde zijn, ik ben liefde, jij bent liefde. Liefde is alles, liefde is het leven van alledag, en waar liefde is, worden wonderen geboren:

Wonderen gebeuren van nature als uitingen van liefde. Het echte wonder is de liefde die ze inspireert. In die zin is alles wat uit liefde voortkomt een wonder. (Een cursus in wonderen, Tekstboek)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie