Van twijfel naar zekerheid

Wat een drukte, zaterdag voor Pasen. Het leek wel kerst! Karren vol lekkernijen komen voorbij, wanneer ik met gehaaste tred de winkel in loop om wat spullen te kopen voor een verjaardagssurprise. Mijn partner wordt vijftig. Ik nodig als verrassing enkele vrienden uit, want het liefst laat hij deze dag ongemerkt voorbij gaan. Herkenbaar voor velen, leeftijd is een issue.

Wat jij denkt dat jij bent, is een onjuiste overtuiging

Ik ervaar zoveel vrede dankzij de inzichten uit Een cursus in wonderen. Deze onderwijst o.a. dat we niet een lichaam zijn. En dat we daarom nooit dood kunnen gaan. We hebben niets te verliezen.

De ogen van het lichaam nemen het licht niet waar.
Jij bent niet een lichaam, jij bent vrij.

Uiteraard gebruik ik woorden om deze boodschap over te brengen. Toch is het vinden van je ware Zelf iets wat je ervaren moet. Woorden kunnen een middel zijn om deze ervaring tot stand te brengen. Woorden kun je gebruiken ter voorbereiding. En zo ook de tijd. In deze stille tijd neem je afstand van dagelijkse beslommeringen, van oordelen en gedachten:

Omdat je geen lichaam bent, ben je niet zwak, maar sterk.
Niet hulpeloos, maar door en door krachtig.
Niet begrensd, maar onbegrensd.
Ken je geen twijfel, maar zekerheid.
Ben je geen illusie, maar werkelijkheid.
Kan je in het duister niet zien, maar wel in het licht.

Oefen vandaag en vervang twijfel door zekerheid

Wanneer je een marathon wil lopen dan weet je dat je tijd en discipline en doorzettingsvermogen nodig hebt om te trainen. Het trainen van de denkgeest voor het corrigeren van je denkgeest, vereist dezelfde kwaliteiten. Je hoeft slechts bereid te zijn. Het is een keuze. Hoe graag wil jij vrij zijn?

Ps: 5 april is het zover, de boeklancering van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij start vanaf 19.30 uur in Ons Dorpshuis Paterswolde. Het Script start om 20 uur.  Je kunt het boek daar kopen. Maar ook bij de Readshop in Eelde die de primeur heeft. Je kunt je boek ook online kopen via mijn website in De Boekshop. Je ontvangt dan een gesigneerd exemplaar, op te halen tijdens de boeklancering of wanneer je niet kunt komen, gratis via de post. Aanmelden boeklancering: info@spiritandmoves.nl

Deze blog is gebaseerd op les 91 van Een cursus in wonderen; Wonderen worden gezien in het licht. Het schilderij ‘de vrije vrouw’ heb ik gekregen van kunstenares Emilie Raue. Ze heeft mijn innerlijke reis gebruikt als inspiratiebron. Dank je wel Emilie!

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie