Laat je leiden, het komt goed

Laat je leiden, het komt goed

is de eerste gedachte die ik waarneem, wanneer de wekker gaat. Ik zwaai mijn benen uit bed en plant mijn voeten stevig op de grond. De nieuwe dag mag komen, ook al voel ik wat spanning voor de boeklancering.

Ik neem het waar. Op kantoor schrijf ik een paar gedachten die me bezighouden tijdens het tandenpoetsen. Het helpt en mijn hoofd wordt leger.

Ik zet mijn dochter bij school af en rij verder. De winkels in Haren zijn nog gesloten en eigenlijk heb ik geen zin om naar Groningen te fietsen. Maar toch voel ik dat naar de stad moet. ‘Laat je leiden, het komt goed.’

Gelukkig heb ik deze dag leeg gehouden. Ik hou niet van jachten en jagen. Geef mij maar eenvoud en rust. Het is kwart voor negen als ik arriveer. De winkels gaan om half tien pas open. Sommige zelfs om tien uur pas. De outfit die ik voor vanavond online besteld heb, zou niet op tijd aankomen, las ik in de mail. En ik had zin in iets nieuws.

Ik bestel een haver cappuccino in een gezellige koffietent en loop de trap op. Daar heb je mooi uitzicht over de Vismarkt en Aa-kerk. Ik liep hier voor het eerst in februari 2001 op super hoge en dunne hakken. Dat liep niet lekker over die kasseien van de Vismarkt. Het sneeuwde in Groningen en de stad zag er prachtig uit. Ik zag de Aa-kerk en de Martini toren en voelde me meteen thuis. De stad deed me denken aan Antwerpen.

De Boeklancering van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij op Donderdag 5 APRIL 2018
Inloop vanaf 19.30 uur Het Script start om 20 uur
Het boek is te koop - geen pin
Locatie: Ons Dorpshuis - B. Boermalaan 4 - Paterswolde

De eerste slokjes van de haver cappuccino proef ik heel voorzichtig, toch nog onzeker of het geen soya melk is. Ik ben zo allergisch voor soya. Ik belandde een paar jaar geleden bijna op de intensive care en verstopte mijn opgezwollen hoofd zo’n drie dagen. Zelfs mijn kinderen waren bang van me. Ik leek wel een alien. Dat kan ik vandaag niet gebruiken. Ik schud de onzekerheid weg met een glimlach. Wat een gedachten toch..

En nu vraag ik mijn innerlijke leiding wat verder de bedoeling is. Ik zal vinden wat ik nodig heb. Daar vertrouw ik inmiddels op. En vanavond? Verschillende scenario’s komen in mijn hoofd voorbij. Ik laat ze telkens weer los. Het zal gebeuren zonder Samira’s bemoeienis. En Samira ontspant want…de spanning is opgelost. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Laat je leiden, het komt goed — 2 reacties

Geef een reactie