Hoe maak je een einde aan onzekerheid en twijfel?

In de cursus In Balans met chakra-bewustzijn behandelen we ook het kruinchakra. Dit chakra of levenswiel staat voor innerlijk weten en voor de verbinding met je ‘eigen’ wijsheid. Het is een weten wat losstaat van het ‘verstand’. Meditatie, bezinning en stilte helpen je om dit chakra te openen. Zodat twijfel en onzekerheid kan worden losgelaten en er een groot vertrouwen voor in de plaats komt.

Dit innerlijk vertrouwen zal zich in je leven als zekerheid ontvouwen. Want zo binnen, zo buiten. In de voorlaatste sessie van deze cursus geef je je over aan het niet-weten. Je geeft toe dat je ego-zelf van geen enkele situatie in je leven, de betekenis weet. Het is bijzonder dapper om zo eerlijk naar jezelf te zijn. Deze houding brengt de verbinding met datgene waar je werkelijk naar verlangt; innerlijke vrede. Rust.

Ben je bereid je plek in te nemen om je functie, die vreugde is, te vervullen?

Je bent dus niet alleen. Je bent niet los van de ander. Jouw probleem lijkt in de vorm anders maar is hetzelfde als alle andere problemen. Diepliggend ligt steeds weer het idee van afgescheidenheid. Je gelooft in een afgescheiden ik en in een identificatie met een lichaam. Dit lichaam staat er alleen voor en moet een plan hebben om te overleven. Een ego-plan.

Het idee van alleen zijn geeft angst. Maar er is geen afgescheiden ik. Ook al lijkt het zo. Waar angst is kan geen vertrouwen zijn. Zonder vertrouwen is er geen innerlijke vrede. Om weer rust in de kop te krijgen, dienen we deze onjuiste waarneming los te laten. Vergeet de vorm van het probleem en focus op de inhoud. De onvrede verdwijnt wanneer we de oorzaak wegnemen. De oorzaak is de onjuiste gedachte; het geloof in een afgescheiden ik.

Maar hoe doe je dit?

Inzicht-meditatie, mindfulness, transpersoonlijke coaching, zelfonderzoek, bezinning, stilte, emotioneel lichaamswerk, fysieke beweging…verruim je bewustzijn door op meerdere levensgebieden aan de slag te gaan. Doe het op je eigen manier.

Wil je met mij deze innerlijke reis maken? Geef je dan op voor deze cursus/workshop In Balans met chakra-bewustzijn:

Maandag 23 april 2018 om 9.30-11.30 uur of om 13.30-15.30 uur.
De eerste sessie is als workshop te volgen. Bevalt het je?
Dan kun je je opgeven voor de 8-wekelijkse training.
Lees meer over deze training: In Balans met chakra-bewustzijn
Opgave en informatie via info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie