Hoe leer je makkelijk beslissingen nemen?

Elke dag opnieuw kun je beslissen. Welke richting ga ik op? Zeg ik ja of zeg ik nee? Wat is de juiste beslissing voor mij en zal het mij brengen wat ik werkelijk zoek? 

Ik loop nergens heen

Vanmorgen word ik, zoals gewoon op dinsdagochtend, met spierpijn wakker. Een lekker gevoel vind ik zelf. De vogels fluiten en ik heb zin om het bos in te gaan, mezelf uitlaten. Hardlopen is voor mij een vorm van meditatie. Ik kom in contact met wie ik werkelijk ben. Ik doorzie Samira’s ego-plannen vanuit een beperkt en vals zelfbeeld. Het ego is altijd begrensd. Meditatie en de dagelijkse lessen uit de Cursus zijn mijn leidraad in het dagelijkse leven. Ik herhaal de affirmatie; ‘Dit is het.’ Het voelt bevrijdend. Ik hoef niks meer. Ik ben volledig.

Moeilijk of makkelijk

Na het hardlopen heb ik een thee afspraak in de praktijk. Mijn visite neemt taart mee; red velvet cake. Ze heeft ook een vraag over mijn boek, die ze uit haar tas pakt. We bespreken haar vraag en komen snel tot de essentie:

Zolang we beslissen vanuit een onwaar zelfbeeld, een valse zelf, een ego-ik, zullen we angst ervaren. Waar angst is, ontbreekt veiligheid. We kunnen ons pas ontwikkelen wanneer we ons veilig voelen. Daarom zijn grenzen belangrijk. Zodat je je eigen ruimte kunt scheppen waarin je kunt leven, kunt groeien, kunt zijn.  Maar…. veiligheid op ego-niveau is slechts voorwaardelijk en veranderlijk.

Je voelt je veilig als je maar een partner hebt, een hecht gezin, ouders waar je op kunt terugvallen, een vast contract, een goede gezondheid, genoeg spaargeld. Er is veel nodig om je veilig te voelen en dit alles kan veranderen. En daarom moet je op je hoede zijn. Dit kost fysiek en geestelijk veel inspanning en leidt tot meer angst en uiteindelijk tot chronische vermoeidheid en ziekte. Gelukkig is er een eenvoudige manier.

Je bent in niets alleen

De Cursus leert je dat je in niets alleen bent. En dat je elk moment samen met God kunt beslissen:

Wanneer je geleerd hebt hoe jij samen met God kunt beslissen, worden alle beslissingen even makkelijk en even juist als ademen…. en
iedere beslissing die jij neemt komt voort uit wat jij denkt dat je bent, en weerspiegelt de waarde die jij jezelf toemeet.

Dus…laat los wie je denkt te zijn, zodat je kunt worden wie je bent.
Maandag 23 april kennismaken met de 8-wekelijkse cursus In Balans met chakra-bewustzijn (In Balans), of kies voor het individuele coachingstraject Mini Mindfulness in 3D,
meer informatie info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie