Vind de rust in het centrum van al je drukke werkzaamheden

 ‘Je hebt het druk genoeg natuurlijk met al je plannen!’ reageert een pilates deelnemer wanneer ik vertel dat ik niet van plan ben om de groepslessen pilates uit te breiden.
‘Al mijn plannen?’, reageer ik. ‘Wat voor plannen?’ 

Als je wakker bent, dan kun je jezelf niet meer de gek houden

Haar reactie stemt me tot nadenken. Ik besef dat ik voor het eerst in mijn leven geen plannen heb. En ik voel een blijdschap stromen. Al die tijd heb ik ego-plannen gemaakt. Deze zijn gebaseerd op angst en de oorzaak van angst is afscheiding. Er is hier geen uitzondering op. Angst is vermoeiend. Het ego is vermoeiend. Iets maken is vermoeiend. We maken een plan.  Om een ‘betere’ situatie te krijgen. In de toekomst. Maar onze plannen brengen onvrede. Het is hard werken. En het brengt meer twijfel, onzekerheid, ongeduld en … nog meer angst.

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij is nu te koop in de Boekshop. Bij voorintekening ontvang je een gesigneerd exemplaar.
Kom je niet naar de boeklancering op 5 april, dan wordt je boek kosteloos thuis gestuurd.

Het ego-zelf maakt overlevingsplannen

Als ik mijn huis schoonmaak, dan voel ik rust..
Als ik 10 km hardloop, dan smelt mijn wintervet…en voel ik rust…
Als ik op tv kom met mijn boek, dan wordt het een succes…en voel ik rust..
Als ik attent ben, zullen ze voor me klaarstaan…

Ik zoek de stilte in mezelf op. Voorbij alle geruis van de wereld en mijn angstgedachten ligt mijn innerlijke waarheid op me te wachten. Ik stop met maken, zodat het scheppingsproces hervat kan worden. Scheppen gaat moeiteloos. Scheppen is je innerlijke leiding volgen. En die stem wacht in de stilte, te midden van het geruis van je gedachten. Zoek de stilte op en de juiste handeling zal volgen. Scheppen is geen mentaal proces.

Extra inhaal les Pilates op zaterdag 7 & 21 april om 9.30 uur in locatie De Notenkraker in Eelde, waar de wekelijkse lessen zijn.
We sluiten af met een paleotaartje. Meld je aan via de groepsapp.
O ja, er is nog ruimte bij Power Pilates, woensdag om 10.10 uur.

Er is alleen maar wat er is en dit zal vorm krijgen. Bij het scheppen laten we het resultaat los. Immers, we zijn niet afhankelijk van het resultaat. Scheppen is zeggen; ik weet wie ik ben. Ik weet waar ik vandaan kom. En daarom…heb ik alle vertrouwen. Ik hoef daarom niets te doen. Geef je ego-plan vandaag op en ervaar ware vrede, ware vreugde en vertrouwen. Eindelijk vrij…

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie