Van lijden word je nooit beter

Moeilijke dingen zoals dood, ziekte, ontslag, scheiding…ze gebeuren. Soms hoor je wel eens dat het goed is om te lijden. Dat je er beter van wordt. Dat je iets te leren hebt. Lot of karma. Dikke onzin als je het mij vraagt. Soms is het leven gewoon kut. Ja, ook de minder leuke dingen van het leven horen erbij.

Lijden is een keuze

Je weet dat alles een voorbijgaande fase is. Je zult je niet altijd ellendig voelen. Je zult op een gegeven moment leren om je pijn te dragen. Je leert het een juiste plek te geven, zodat je niet labiel rondloopt. Sommige dingen zul je makkelijk loslaten, andere dingen niet. Het is gewoon het leven. Het leven zoals het is.

Een nieuwe waarneming

Soms moet je op je kop gaan staan om het leven te begrijpen. Anders te kijken. Om de dingen met een heldere blik te zien, alsof je ze voor het eerst ziet. Los van vooroordelen en eigen bedachte concepten. Je hoeft niet te lijden om tot inzicht te komen. Je hoeft niet te lijden om te leren. Het is een misvatting. Het leven is heel eenvoudig wanneer je je losmaakt van alle zelfbedachte plannen en concepten. Wanneer de verhaaltjes in je hoofd worden weggewist. Het leven is wat het leven is. Soms is het kut. Gelukkig is het vaak wel de moeite. En hoef je er niets voor te doen. Je kunt het leven gewoon laten zijn. En een beetje soepel mee bewegen. En elke dag opnieuw met een open mind en onbevangen blik de wereld tegemoet treden. Alles wat je met het blote oog kunt zien, zal vergaan. Wees dus niet bang. Stop met lijden en leef. En vier het leven. Nu. Want het is altijd Nu.

Een nieuwe waarneming? Lichter leven? Positiever het leven in?
Ontdek het in de korte cursus Licht en vrij ZIJN op maandag  van 20.30-21.30 uur en donderdag van 9.00-10.00 uur – Meld je aan via info@spiritandmoves.nl 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie