Marokkaanse tajine met spruitjes

Ik zit net lekker te werken en ineens hoor ik: ‘He mam, ga je mee wandelen?’ Geheel verbaasd maar ook blij loop ik naar beneden. ‘Zullen we een flinke wandeling maken in het bos en wil je mij daarna helpen met Franse grammatica?’ Ik ben blij verrast en probeer mijn blijdschap niet teveel te laten merken. Moeders die overdrijven zijn ‘zo niet vet’.

Natuurlijk ben ik binnen een mum van tijd klaar om te gaan. In het bos draaien we wat rondjes om net niet langs de boerderij uit te komen waar twee oude honden wel eens vervelend achter je aan rennen, met een niet-vriendelijke uitstraling. En dat lukt na een aantal pogingen. Het is bijna donker als we thuis zijn.

‘Brrrrr…geen spruitjes toch?’ Ik stel ze gerust. Die zijn voor mezelf en ik kan er twee dagen van eten. Een beetje kokosvet, verschillende Marokkaanse kruiden en uurtje in de oven op 175 graden. Het zal heerlijk smaken. En een stuk time-management. Maandag verder met een promotieplan voor mijn boek, om 15 uur start de cursus In Balans ZIJN, en daarna geef ik op de sportschool Pilates en bodyshape en sluit ik aan bij het spinningclubje van collega Bernd.

Terwijl zoonlief zijn Franse grammatica oefent, en wederom tot mijn lichte verbazing mijn leertips opvolgt, zit ik ernaast de spruitjes schoon te maken. Voor morgen alvast…het kan maar klaar zijn.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie