De perfecte meditatie voor de perfectionist

De ik weet het niet – meditatie

In De Spirituele Allochtoon, Eindelijk vrij schrijf ik o.a. over wat de kracht van het niet-weten, voor mij betekent heeft. Perfectionistisch ingesteld, net als mijn vader, wou ik steeds de controle hebben en alles moest perfect. Perfectionisme gaat samen met een laag zelfbeeld. Deze ontstaat al in de eerste levensjaren. Perfectionisme is een handig overlevingsmiddel wanneer de veiligheid, de warmte en het vertrouwen, ontbreekt. We willen immers op iets kunnen bouwen. Inmiddels heb ik geleerd dat controle een illusie is. Dat je de teugels moet laten vieren en mee moet bewegen met de stroom. En dat er maar 1 werkelijke constante is. Dat er niets is, wat mijn innerlijke vrede verstoren kan.

Ik ben bewustzijn

Wanneer je voorbij je lawaaierige denkgeest bent, kun je een bewustzijn ervaren. Hier wacht je innerlijke waarheid op je. Hier bezit je een onuitputtelijke en onvoorwaardelijke bron van vrede. Het is deze plek waar je al je zorgen en obstakels die het leven jou brengt, kan neerleggen. En toegeven dat je het niet meer weet. Wees dapper en leg je schaamte, je schuld, je angst, je twijfel en je onzekerheid, op het altaar neer. In het licht.

Zij die zich steeds herinneren dat ze niets weten, en bereid zijn geworden alles te leren, zullen het leren. (Uit Een cursus in wonderen, tekstboek, hfdst 14, XI.12:1)

Een gesigneerd exemplaar van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij

Het boek verschijnt op 5 april, maar is nu al te bestellen. Bij voorintekening ontvang je een gesigneerd exemplaar. Vul je adresgegevens goed in bij je bestelling. Je kunt je boek afhalen bij de boekpresentatie (verwacht donderdagavond 5 april in Ons Dorpshuis Paterswolde, uitnodiging volgt). Lukt dat niet, dan krijg je het kort daarna kosteloos thuisgestuurd. Het E-Book verschijnt tevens 5 april. 

Bestel nu in De Boekshop
Boek ISBN: 9789492595041
E-Book ISBN: 9789492595058

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie