Dans je met mij het weekend in? Vrijdag 2 februari!

Westerse moderne dans ontmoet andere culturen

Vroeger ging ik o.a. naar De Drie Uiltjes in Groningen, als de kinderen bij hun vader waren en de leegte en de eenzaamheid mij teveel was. Met een vriendin die ook net gescheiden was, dansten we tot sluitingstijd. Vaak genoeg fietste ik om 7 uur ‘s ochtends naar huis. Wat was het heerlijk rustig op zondagochtend. Het is een periode wat ik in mijn studententijd en de jaren daarna, nooit heb mogen ervaren. Ik mocht studeren van mijn vader en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Maar verder mocht ik de deur niet uit. Ik kan het niet mooier maken…Het uitgaan betekende meer voor mij als slechts een avondje dansen.

Ritme, ruimte en energie op vrijdagavond 2 februari

Maar na een jaar van pittige dansweekenden was ik er ineens klaar mee. Ik had wel twee dagen last van een soort van kater, terwijl ik geen alcohol dronk! En het stoorde me dat het allemaal zo laat begon. ‘Ik word oud’, dacht ik.
Jongelui gingen eerst drinken voor ze de moed hadden de dansvloer op te gaan. Ik stond er vaak als eerste op, wat kon mij het schelen. Ik ging voor het dansen, niet voor de looks, niet voor de mannen, maar omdat het zo bevrijdend is om je favoriete nummers te keer te gaan. Waarom was er toch geen dansplek voor mensen zoals ik?
De zweverige dansavonden in Groningen begonnen wel op een keurig tijdstip, maar…zoals ik zei, zweverig…en niet mijn ding.

Dus bestelde ik een dansplek dichtbij, en op een keurig tijdstip. En liet ik mijn wens helemaal los. En ja, daar kwam dan Evelien Broere, mijn collega huurster van de locatie De Notenkraker, waar ik de Pilates lessen geef. Ze is een professionele en gepassioneerde dame die veel ervaring heeft als lesgever en heeft zin om weer workshops te geven. Er komen inmiddels ook mensen van buiten het dorp. Leuk is dat!

Het thema voor vrijdag 2 februari is de dualiteit/verschillen tussen westerse en oosterse beweging en in onszelf, te ervaren. Ik ben benieuwd. Misschien zie ik jou?

Data: 2 februari, 9 maart, 6 april
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Prijs: € 30 of € 10 per losse workshop
Locatie: De Verdieping
Nieuwe Akkers 18a – Paterswolde
Aanmelden kan voor een losse workshop maar ook voor twee of drie avonden via
evelienbroere@gmail.com of kijk op www.evelienbroere.nl

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie